Natuurlijke behandeling van artrose pijnen met palmitoylethanolamide (PeaPure)

Schermafbeelding 2013-12-05 om 23.21.54PeaPure (palmitoylethanolamide): een natuurlijke pijnstiller

Artrose komt veel voor, in de rug, de nek, de knie, de pols, de voet, de grote teen en ook im het kaakgewricht. PEA is een pijnstiller en ontstekingsremmer die bij verschillende artrose vormen getest is, zowel bij artrose van een klein gewricht, zoals het kaakgericht, als bij grotere gewrichten, zoals de wervels in de rug. Het is een boeiend alternatief voor de huidige pijnstillers die allemaal vervelende bijwerkingen hebben.

Aanwijzing: Wij kiezen voor een PEA preparaat met het Pea-opt keurmerk en wel omdat wij bij preparaten zonder dat kwaliteitsmerk nergens bewijs hebben aangetroffen over de zuiverheid.

U wilt hoge zuiverheid (100%): check dat altijd en kies geen onduidelijk preparaat want daarmee doet u uzelf tekort!

Eerst nog wat over artrose.

Artrose en pijn

Artrose kan eigenlijk worden gezien als een normaal proces van de gewrichten bij het ouder worden. Door de toenemende leeftijd, door belasting met het eigen lichaamsgewicht en door vooral plotselinge bewegingen, neemt de opbouw van het kraakbeen af, en de afbraak toe. Dit heeft tot gevolg dat de gewrichten minder kraakbeen hebben en er gaat pijn bij beweging ontstaan. Causale behandelingen, die de oorzaak wegnemen bestaan helaas niet. Blijven bewegen is erg belangrijk en pijnstillers kunnen helpen de last te verlichten.

Chronische pijn behandelen zonder de storende bijwerkingen van pijnstillers zoals brufen, pregabaline en amitriptyline. Zonder maagbloedingen dus, en zonder sufheid, zonder dat zombie-gevoel waar veel patienten over klagen. Dat is een van de voordelen van de behandeling met PeaPure, een bijzonder pijnstillende en lichaamseigen stof met de moeilijke naam palmitoylethanolamide, afgekort PEA, of met de handelsnaam PeaPure. Deze stof activeert het eigen natuurlijke afweersysteem tegen pijn, en dat is uitzonderlijk. Lees hier hoe dit supplement te gebruiken bij artrose en pijn.

Hier op deze website veel meer over deze uitzonderlijke stof.

Het was de hoogste tijd dat er een nieuwe pijnstiller op de markt kwam, zeker sinds door de reumatoloog Harald Vonkeman van het Medisch Spectrum Twente in zijn proefschrift aangetoond werd dat jaarlijks 5.100 mensen door de gangbare pijnstillers een ernstige maagbloeding krijgen en dat meer dan 500 daarvan overlijdt. Met PEA hebben we eindelijk een pijnstiller van een nieuwe generatie bij de hand, met uiterst milde bijwerkingen, en ook bejaarden kunnen dit middel zonder problemen innemen. Zonder angst voor bijwerkingen of interacties.

PEA vergeleken met ibuprofen bij gewrichtspijn door artrose

Artrose van de kaakgewrichten, krakende kaken en veel pijn. Dat heet het syndroom van Costen of temperomandibulaire dysfunctie (TMD).

In een Italiaans onderzoek door tandartsen aan de universiteit van Bologna (Department of Orthodontics, School of Dentistry, University of Bologna) werden in een gerandomiseerde studie twee groepen patienten behandeld, die behoorlijk veel last hadden van pijn en moeite hadden de mond open te doen door het syndroom van Costen. De ene helft werd behandeld met een klassieke pijnstiller, een NSAID, namelijk met ibuprofen 600 mg drie maal daags. De andere helft kreeg een behandeling met in totaal 900 mg palmitoylethanolamide, een lichaamseigen pijnstillende stof met geen noemenswaardige bijwerkingen of interacties.

De resultaten waren indrukwekkend. De behandeling met PEA gaf niet alleen significant minder pijn, al na 2 weken, maar ook de functie van de kaak bij het openen van de mond was beter dan bij de behandeling met ibuprofen.

Pijnstillende stoffen zoals brufen en ibuprofen (NSAIDs) worden veel gegeven bij de behandeling van het TMD. Maar hier moet gezegd worden dat bij dit pijnsyndroom eigenlijk geen enkele pijnstiller zoals ibuprofen bewezen effectief is! PEA is dus inderdaad een doorbraak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: