MicroPEA: veilig en werkzaam PEA preparaat waardoor PEA daadwerkelijk in het bloed komt

In 2016 werd een alomvattende veiligheidsoverzicht gepubliceerd over moderne PEA formuleringen, verzameld onder de noemer microPEA. microPEA formuleringen zijn speciaal gemaakt zodat er voldoende PEA in het bloed komt na inname om een gunstige werking uit te oefenen.

Micro-PEA bevat kleine, fijne en ultrafijne PEA deeltjes

Micro-PEA is gebaseerd op speciale gepatenteerde formuleringen die kleine, fijne en ultrafijne PEA-deeltjes bevatten. In de literatuur worden fijne en ultrafijne PEA-deeltjes aangeduid als um-PEA (ultramikroniseerde PEA), m-PEA (micronized PEA) of als PEA-opt (Geoptimaliseerde PEA).

Micro-PEA-formuleringen blijken de sleutel te zijn voor veiligheid, werkzaamheid en biologische effecten!

Voor alle ultrafijne PEA formuleringen hebben de octrooienhouders (Innovet, Epitech en Russell Science) gewezen op dergelijke formuleringen gekenmerkt door het feit dat er na gebruik daadwerkelijk PEA in het bloed komt, zoals in de grafiek duidelijk wordt.

Langdurige veiligheidsgegevens van microPEA bij een groot aantal patiënten

Effectiviteit is aangetoond van microPEA bij diverse aandoeningen gekenmerkt door chronische pijn en ontsteking. Dat alles is gebaseerd op gegevens gepubliceerd in peer reviewed journals.

Een duidelijke en meetbare toename van endogene PEA niveaus na inname van PEA tabletten (Epitech) of PEA capsules (Russell Science) (zie ook deze link). De gegevens zijn gebaseerd op relatief weinig metingen, zoals te zien is, maar beide formuleringen zijn goed vergelijkbaar.

MicroPEA in toonaangevende formuleringen (in um-PEA, m-PEA en PEA-opt) geeft aanleiding tot meetbare verhogingen van PEA plasma niveaus.

In 2016 werd er dus een belangrijk review gepubliceerd welke het veiligheidsprofiel van dergelijke formuleringen aantoont, van de hand van dr. Earle R. Nestmann in zijn artikel over microPEA:

Veiligheid van gemikroniseerd palmitoylethanolamide (microPEA): gebrek aan toxiciteit en genotoxisch potentieel (Bron: Food Science & Nutrition 2016: 1-18)

Dr Nestmann heeft het veiligheidsprofiel van Micro-PEA in detail gedetecteerd en verklaard:

De resultaten van de nieuwe toxicologische studies beschreven in deze studie tonen aan dat microPEA een gunstig veiligheidsprofiel heeft voor gebruik in gezondheidsproducten die bestemd zijn voor menselijke gebruik.
Deze resultaten zijn in overeenstemming met eerdere studies gedaan met PEA door de toenmalige Tsjechoslowakije Academie van Wetenschappen die niet werden gepubliceerd maar beschreven in de studies van Doctor Masek (1980)

 

%d bloggers like this: