Blaaspijn en ontsteking behandelen met palmitoylethanolamide

Blaaspijn komt veel voor, en is vaak onbegrepen. Het blaaspijnsyndroom heet dat. In 1998 werd door een onderzoeksgroep al bewezen dat palmitoylethanolamide (PEA) zeer zinvol de pijnen die door ingewanden en de blaas kan verminderen.

Nu is een modernere studie afgesloten, waar dat wederom bijkt.

Er blijken zelfs 2 bijzondere zaken aan de hand te zijn.

Bij een blaas die ontstoken wordt, vormen de blaascellen zelf ter bescherming palmitoylethanolamide. Dat noemen we ‘on demand’ synthese. Daaruit kan je weer eens zien hoe belangrijk het eigen lijf is in de bescherming tegen allerlei aandoeningen.

Vervolgens bleek ook dat PEA extra gegeven kan worden, en dat dat dan de verdediging van het lichaam tegen de blaasontsteking verder versterkt. Bovendien neemt de pijn af, door het extra PEA.

Blaaspijn en blaasontstekingspijn behandelen met PEA

Blaaspijn en blaasontstekingspijn behandelen met PEA

In de grafiek is dat duidelijk te zien. Hier is de mate van pijngedrag afgezet in getallen, onder de 100 is er geen pijn, en boven de 300 is er erg veel pijn. Je ziet dat bij een ontsteking van de blaaswand, er erg veel pijn ontstaat. Met de behandeling met PEA wordt dat stukken minder. Dat komt omdat PEA en de pijn vermindert en de ontstekingen remt.

PEA blijkt wederom een van de belangrijkste lichaamseigen stoffen die in ons lichaam de balans hersteld bij pijn en ontstekingen. En een middel dat makkelijk en veilig gegeven kan worden.

Aanwijzing: Wij kiezen voor een PEA preparaat met het Pea-opt keurmerk en wel omdat wij bij preparaten zonder dat kwaliteitsmerk nergens bewijs hebben aangetroffen over de zuiverheid.

U wilt hoge zuiverheid (100%): check dat altijd en kies geen onduidelijk preparaat want daarmee doet u uzelf tekort!

De conclusie is:

The current findings indicate that the naturally occurring molecule PEA is increased in the bladder in response to an inflammatory insult and it exerts beneficial effects on experimental cystitis when given exogenously.

en

PEA might be interesting to treat symptoms related to cystitis, notably in patients who receive bladder chemotherapy.

Bron

Federica Pessina, Raffaele Capasso, Francesca Borrelli, Teresa Aveta, Lorena Buono, Giuseppe Valacchi, Paolo Fiorenzani, Vincenzo Di Marzo,* Pierangelo Orlando and Angelo A. Izzo. Protective Effect of Palmitoylethanolamide in a Rat Model of Cystitis. THE JOURNAL OF UROLOGY, http://dx.doi.org/10.1016/j.juro.2014.11.083 Vol. 193, 1401-1408, April 2015 Printed in U.S.A.

One response

  1. […] Blaaspijn en ontsteking behandelen met palmitoylethanolamide […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: