PeaPure: vraag en antwoord (Palmitoylethanolamide)

Een molecuul met een bijzondere natuurlijke geschiedenis!

Natuurlijke Behandeling van Pijn met Natuurlijk Middel Palmitoylethanolamide

Natuurlijke Behandeling van Pijn met Natuurlijk Middel Palmitoylethanolamide

De supplementen PeaPure en PeaPlex bevatten de natuurlijke pijnstiller palmitoylethanolamide. Deze middelen opent de weg naar een nieuwe natuurlijke wijze van het behandelen van chronische pijnen en ontstekingen. Zie hier een korte samenvatting: PEA-artikel. Sinds 2014 is er ook een creme met PEA verkrijgbaar.

Kies altijd voor kwaliteit en bewezen veiligheid en werkzaamheid, zoals we hieronder uitleggen! Want alleen van Nederlandse PEA capsules met het groene Pea-opt keurmerk, en van de Italiaanse Normast is jaren lang onder supervisie van artsen de werking bestudeerd en aangetoond!

PEA uit de Pea-opt capsules zijn vooralsnog ook de enige capsules waarvan we weten dat de PEA daadwerkelijk na opname in het bloed komt en het PEA gehalte in het lichaam duidelijk doet toenemen!

Capsules die snel ergens goedkoop samengesteld worden, en met verkoop stunts in de markt gedrukt worden, hebben GEEN langdurige geschiedenis van veiligheid, hetgeen voor supplementen enorm belangrijk is. Zeker bij PEA! Ook de reclame code commissie heeft een producent al ter orde geroepen, omdat die maar wat riep, wat niet klopte.

Waar vind ik goedkope PEA? Goedkope PEA hoeft geen goede PEA te zijn, let op keurmerk Pea-opt

Die vraag naar goedkope PEA horen we vaker. Want er zijn inmiddels meer PEA producten in Nederland te krijgen (de zogenaamde me-too’s). Goedkoop hoeft echter niet ook goed te betekenen. Bij PEA is het productieproces heel belangrijk, en de beste en goed gestandaardiseerde processen vind je maar bij een enkele PEA fabrikant.

peaoptAlleen de vorm zoals die voorkomt in PeaPure (en PeaPlex) is afdoende klinisch getest, bij vele duizenden patienten, en de veilige productie ervan is vastgelegd in meerdere patenten (dat heet een patent op formulering). Dat maakt deze preparaten betrouwbaar.

Inmiddels is er zelfs een kwaliteitskeurmerk op dit soort PEA producten, het PEA-opt keurmerk. Dat is hiernaast zichtbaar, let op sommige goedkope PEA preparaten doen net of ze het PEA-opt kunnen voeren, en roepen dat dan ook. Je vindt dan alleen noot het bijbehorende vignet afgebeeld! Wil je een gedocumenteerd veilige en werkzame PEA capsule, dan weet je waar je op moet letten.

Check eventueel het analyse certificaat, want als dat niet op een site staat, weet je niet hoe zuiver het PEA product is. HIER een voorbeeld van een analyse certificaat, je ziet dat PeaPure hier 100% PEA bevat!

Ook zijn er PEA capsules te krijgen (die een zogenaamd PEA granulaat bevatten) die nooit klinisch getest zijn, en waarvan we niet weten of ze werkzaam of veilig zijn!

Verder zijn er capsules die PEA bevatten en titanium dioxide als kleurstof hebben. Titanium dioxide is volgens de International Agency for Research on Cancer (IARC) een kanker verwekkend middel. Zoek daarom altijd een pure capsule, zonder witte kleurstof, en zonder andere chemische bijmengingen. Dit alles omdat we regelmatig de vraag krijgen welk preparaat te gebruiken.

PEA is ontwikkeld doordat enkele topwetenschappers de tip gaven om de natuur te volgen met haar eigen moleculen.

Er is ook PEA creme ontwikkeld. Dia creme kan via de dunne huidzenuwen pijn te verminderen en zo de werking van de PeaPure (of PeaPlex) capsules te versterken. Dit laatste werd recent door een Duitse hoogleraar (prof. Staender in haar artikel ‘Adjuvant topical therapy with a cannabinoid receptor agonist in facial postherpetic neuralgia’) bevestigd in een kleine klinische studie.

Wat is gemicroniseerd en ultragemicroniseerd?

PEA kan in grote korrels aanwezig zijn in bepaalde preparaten, of in fijne en ultrafijne. Deze begrippen zijn op een speciale wijze door de productent van de Italiaanse PEA producten omschreven, Epitech. Dat bedrijf heeft producten die gemicroniseerd en ultragemicroniseerd zijn als volgt omschreven:

micronized : particle dimensions between 6 and 10 microns

ultramicronized : particle dimensions between 0.2 and 5 microns.

In enkele preparaten die verkrijgbaar zijn zitten inderdaad dit soort kleine deeltjes, in de Italiaanse PEA producten en ook in PeaPlex en PeaPure zitten zulke kleine deeltjes, alsmede in de Italiaanse producten. Dat is een reden waarom PeaPlex en PeaPure het kenmerk PEA-opt kunnen dragen.

Vragen over palmitoylethanolamide (PEA)

Omdat PeaPure in Nederland pas sinds 2010 beschikbaar is, en er vele vragen over zijn, volgt hier een lijst met vragen en antwoorden. Ook vragen en opmerkingen van mensen die op Fora over PEA spreken, hebben we verwerkt. Uw ervaringen met PEA, en vragen, zijn welkom op pea4pain@hotmail.com

Rita Levi-Montalcini ontdekte het mechanisme van PEA

Rita Levi-Montalcini ontdekte het mechanisme van PEA

De wetenschappelijke ‘moeder’ van PEA is professor Rita Levi-Montalcini, Nobelprijs winnares, die in 2012 overleed op 103-jarige leeftijd. In een afzonderlijke sectie van deze website vertelt ze de essentie van Palmitoylethanolamide via cartoons, om ook wat luchtiger om te gaan met deze wetenschappelijke materie.
Anno heden zijn in Nederland vele tienduizenden patienten behandeld met PEA. Er zijn geen bijwerkingen van betekenis gemeld. PeaPure laat zich ook zonder problemen in nemen naast andere middelen en geneesmiddelen. Zelfs doseringen tot vele grammen PEA per dag (tot 100 mg per kg lichaamsgewicht) leiden niet tot bijwerkingen, zo bleek uit een studie in 2013. Ook kinderen kunnen gerust PEA nemen; daar blijken doseringen zelfs zo hoog als 50 mg per kg lichaamsgewicht ook veilig te zijn. Feiten over PEA onder deze link.

De introductie van PeaPure in Nederland; verkrijgbaarheid

In 2012 introduceerde de firma JP Russell Science Ltd het supplement PeaPure, dat daar ook te verkrijgen is. Het is beschikbaar in doosjes met 30 capsules van 400 mg PEA (voor het gemak gebruiken we de afko PEA voor palmitoylethanolamide of palmidrol). De reacties van patienten op dit middel zijn goed. Het voordeel van PeaPure is dat dit preparaat puur is, en geen chemische hulpstoffen zoals sorbitol en magnesiumstearaat bevat (wel aanwezig in andere preparaten, waaronder Normast). PeaPure zit in vegetarische capsules. Er zijn ook nog andere middelen te krijgen, meestal veel goedkoper dan PeaPure, maar daar is de zuiverheid van onduidelijk, check daarom altijd het analyse certificaat. Afwezigheid ervan is dubieus!

De werking van de geoptimaliseerde PeaPure formulering is gebaseerd op 7 klinische dubbelblinde gerandomiseerde studies met in totaal 2700 patienten. Deze studies zijn al lang bekend en gepubliceerd in de periode 1972-2010.

Hoe informeer ik mijn specialist of huisarts

Er is een speciale handout beschikbaar voor artsen, zodat u uw behandelend arts op de hoogte kan stellen van de wetenschap rond PEA onder deze link. Omdat het een natuurlijk middel is, en een supplement zonder grote farmaceutische industrie erachter, kennen veel artsen het niet.

Is PeaPure een veilig middel om te nemen?

PEA is inmiddels door meer dan een miljoen patienten in Europa (vooral in Italie, Spanje, Duitsland, Belgie en Nederland) gebruikt, en de artsen die PEA voorschreven hebben tot nu toe bij al die patienten geen lastige, gevaarlijke of problematische bijwerkingen gevonden. In Nederland zijn er vele tienduizenden patienten die PEA gebruiken of gebruikt hebben, en ook hier zagen we geen bijwerkingen van betekenis. Zelfs doseringen tot vele grammen PEA per dag (tot 100 mg per kg lichaamsgewicht) leiden niet tot bijwerkingen, zo bleek uit een studie in 2013. Ook kinderen kunnen gerust PEA nemen; daar blijken doseringen zelfs zo hoog als 50 mg per kg lichaamsgewicht ook veilig te zijn.

Is PeaPure ook werkzaam tegen spierkrampen?

Er zijn patienten met nachtelijke spierkrampen, die goed behandeld kunnen worden met PeaPure. Een hoofdstuk over spierkrampen en PeaPure onder deze link.

Kan PeaPure samen met andere pijnstillers of andere medicijnen genomen worden?

PEA is in een enkele studies onderzocht naast andere veel voorgeschreven middelen tegen neuropathische pijnen, Lyrica en oxycodon (een opiaat). Er waren geen problemen om de middelen samen in te nemen. Verder bleek dat de bijwerkingen van Lyrica en oxycodon door tegelijkertijd PEA te gebruiken verminderd waren. Dat is een belangrijk klinisch gegeven. PEA beïnvloedt verder ook geen andere middelen en kan zonder problemen naast pijnstillers of andere medicamenten gebruikt worden. Vaak versterkt PEA de pijnstillende werking van andere middelen ook nog eens.

Is PeaPure wel veilig als ik wat ouder ben?

PEA is getest bij veel patienten, en de gegevens eind 2010 over het gebruik bij ouderen was dat er veilig en zonder problemen:

 • 111 mensen tussen 65 en 70 jaar behandeld waren, en
 • 116 tussen 71 en 75,
 • 63 tussen 76 en 80 jaar, en
 • 65 tusen 81 en 90 jaar.

De oudste patient in Nederland was 91 jaar en ervaarde geen bijwerkingen.

Ik ben ouder dan 65, moet ik dan andere doseringen gebruiken?

Mensen boven de 65 kunnen gewoon de normaal aanbevolen doseringen gebruiken (totaal 1200 mg PEA per dag). De oudste patient in Nederland is 91 en verdraagt de normale dosering zonder problemen. In Europa zijn er vele honderden mensen boven de 65 jaar behandeld zonder problemen.

Hoe lang moet ik PeaPure gebruiken voordat ik resultaat zal merken?

In het algemeen is gebleken dat pijnstilling tussen dag 1 en dag 28 optreedt. Bij sommige lastig te behandelen pijnen is langer behandelen nodig voordat je resultaat merkt.

Soms merken mensen ook pas resultaat als ze met PEA stoppen. Pas dan voelen ze dat de pijn in de loop van weken toch langzaam minder geworden is.

Om het optimale uit PEA te halen adviseren we om tenminste een voorraad voor 2 maanden aan te schaffen (6 doosjes PeaPure), en te beginnen de eerste dagen met poeder uit de capsule onder de tong te nemen gedurende 10 dagen en dan de capsules gewoon in te nemen. Soms duurt het dus echt lang voor er reactie komt.

Waarom duurt het soms zo lang voordat een pijnstilling ontstaat?

Enkele werkingsmechanismen van palmitoylethanolamide

Enkele werkingsmechanismen van palmitoylethanolamide

Omdat PEA zijn werking via de natuurlijke mechanismen van het lijf uitoefent, duurt het soms langer dan bij een chemische pijnstiller die geslikt wordt en die meteen de zenuwcel platlegt en de pijn vermindert. Het boeiende is wel dat PEA via een groot aantal biologische mechanismen het lichaam reset.

PEA dringt de lichaamscellen binnen en gaat dan naar een speciaal deel in de celkern, dat heet een kernreceptor (hiernaast de PPAR receptoren), en daarop oefent PEA een positieve werking  uit. Voordat die kernreceptor de hele pijn en ontstekingsreactie in het lijf kan verminderen moeten er heel wat biologische acties plaatsvinden. Dat duurt dus soms weken. Luister maar naar de verhalen van de patienten op deze site. Bij sommigen lukt dat binnen een week maar bij anderen duurt het dus veel langer.

Helpt PEA ook bij hernia pijn?

Hernia pijn komt veel voor, net zoals lage rugpijn. en daarom is er een studie gedaan met meer dan 600 patienten die ernstige hernia pijn hadden, in rug en been, en die behandeld werden met PEA en dat werd vergeleken met een  placebo.nPEA was veel beter dan placebo. De verbetering was al merkbaar na 1 week en was bijzonder duidelijk na 3 weken. Ook konden de patienten met hernia pijn als ze behandeld waren met PEA hun rug weer veel beter gebruiken. Dus niet alleen de pijn werd beduidend minder, maar ook de functie werd veel beter. PEA is dus zeker zinvol bij hernia pijn.

Rugpijn ontstaat in het ruggenmerg

Rugpijn ontstaat in het ruggenmerg

Werkt PeaPure ook wel eens helemaal niet?

het antwoord hierop hebben we uitvoerig beantwoord onder deze link.

Kan je PEA ook tegen de griep gebruiken?

Ja, in een uitvoerig artikel dat in 2013 verscheen in het International Journal of Inflammation is aangetoond dat de immuunmodulerende werking van PEA zinvol ingezet kan worden bij griep en verkoudheden. Bij acute griep of verkoudheid neem 2 maal 2 capsules per dag; tijdens het griep seizoen ter profylaxe 2 maal 1 capsule van 400 mg.

Bij wat voor soort pijnen kan je PEA gebruiken?

Omdat PEA een lichaamseigen pijnstiller en ontstekingsremmer is, past PEA bij heel veel verschillende soorten pijn. Er zijn studies gedaan waaruit blijkt dat PEA zinvol is bij veel verschillende pijnen zoals neuropathische pijnen, pijnen aan het kaakgewricht, dystrofie pijnen, pijnen in de pols en handen, gordelroos pijnen, rug- en beenpijnen.

In het centrum voor neuropathische pijn heeft men PEA met goed resultaat vooral gegeven aan patienten met herniapijn, diabetische pijnen, pijnen na een beroerte, pijnen na een dwarslesie, pijnen bij MS en pijn door verschillende vormen van polyneuropathie, tot en met dunne vezelneuropathie en angina pectorispijn toe.

Ik voel me beter in mijn vel na PEA, kan dat daardoor komen?

Zeker, PEA heeft namelijk ook stemmingsondersteunende eigenschappen. Meer daarover onder deze link.

Wordt PeaPure door de ziekenkostenverzekeraars vergoed?

Helaas worden supplementen in Nederland dus niet vergoed, vergoeding vindt alleen plaats bij merk geneesmiddelen, maar daarvoor is een recept nodig. Je moet PeaPure dus zelf betalen. Gelukkig heeft de producent het in ieder geval goedkoper gemaakt dan het oude Normast dat niet meer in Nederland te krijgen is.

Waar staat de wetenschap over PEA die ik aan mijn huisarts kan geven?

De arts met de meeste klinische ervaring in Nederland heeft twee overzichten geschreven in twee wetenschappelijke medische tijdschriften.

Een algemeen overzicht met daarin alle klinische studies samengevat,
en
een artikel met ervaringen verzameld van Nederlandse patienten die allerlei verschillende pijnsoorten hadden en behandeld werden met PEA.

U vindt ze beiden onder de links hierboven.

U kunt beide PDFs gratis krijgen en uitdraaien en dan aan uw arts laten zien.

Lees hier waarom we denken dat PeaPure sinds 2012 de voorkeur geniet:

https://palmitoylethanolamide4pain.com/2013/02/20/why-pure-pea-makes-sense/

Peapure waar verkrijgbaar in Belgie?

PeaPure is overal ter wereld simpel te verkrijgen via de internetshop van de producent JP Russell Science Ltd. Wij hebben de kwaliteit van de levering en het product gecontroleerd, alsmede de snelheid en correctheid van afhandelen en vonden dat alles OK was.

Zijn er nog andere PEA houdende preparaten verkrijgbaar?

Er zijn verschillende andere preparaten in de wereld beschikbaar die ook PEA bevatten (o.a. Pelvilen, Normast), maar in allen is het percentage PEA vrij laag (zie tabel). Voor PeaPure is een analyse certificaat op het internet beschikbaar waaruit de puurheid en de zuiverheid blijkt. Voor de andere producten vooralsnog niet. Normast, Pelvilen en andere Italiaanse producten zijn niet in Nederland te verkrijgen, omdat ze alleen in Italie en Spanje geregistreerd zijn. Gebruik altijd een PEA product waar je een analyse certificaat van gezien hebt (aantoonbaar 100% puur moet het zijn).

The percentage of PEA in a variety of PEA products

Pas vooral op met de aanschaf van ongecertificeerde middelen die PEA bevatten, er zijn PEA producten op de markt die van zeer twijfelachtig allooi zijn. Op die websites zal je ook nooit een certificaat aantreffen die de kwaliteit en de puurheid documenteert. Soms zitten er in die PEA produkten dan ook nog eens vreemde plantaardige stoffen bijgemengd, waarvan de veiligheid geheel onduidelijk is.

Hoeveel PEA moet ik nemen?

PeaPure is verkrijgbaar in 400 mg capsules, je kan daar 1-2 maal daags 1 of 2 capsules van nemen, zodat de dagdosis 1200 mg is. Na een maand kan de dosis eventueel verdubbeld worden bij te weinig van het gewenste effect.

Zijn er verschillen tussen PeaPure en Normast?

Ja er zijn een aantal verschillen, maar het belangrijkste is dat beide middelen PEA bevatten. Normast tabletten bevatten PEA samen met farmaceutische vulstoffen en hulpstoffen, zoals magnesiumstearaat. Normast poeders bevat sorbitol, daar krijgen mensen soms diarree van, krampen in de buik en een opgezwollen gevoel. PeaPure bevat uitsluitend PEA, geheel zuiver zonder farmaceutische vulstoffen, hulpstoffen of zoetstoffen. Zonder sorbitol en zonder magnesium stearaat. En de capsule bevat ook geen gelatine zoals vele andere capsules. Van magnesium stearaat is bekend dat het de werkzaamheid kan verminderen.

De patienten die Normast kennen en PeaPure hebben genomen zeggen ook dat het poeder uit de capsule onder de tong veel prettiger is, omdat er niet zoveel zoet slijm in de mond ontstaat dat je dan niet mag wegslikken. PeaPure capsules bevatten pure PEA zonder smaak, zonder zoetigheid, en trekt dus vrijwel geen speeksel aan. Zo smelt het makkelijk in de mond en wordt dan meteen in het bloed via het mondslijmvlies opgenomen.

De patienten die het goed deden op Normast, doen  het ook goed op PeaPure, en enkelen menen zelfs dat ze het beter doen op PeaPure. Het lijkt er dus op dat PeaPure voordelen heeft. Hieronder de verschillen in een tabel.

Comparison between Normast and PeaPure

Comparison between Normast and PeaPure

Zie ook deze site over PEA

pea4pain@hotmail.com

151 responses

 1. Zijn er ook mensen die Pea gebruiken tegen ontstekingen van de darm (IBD)? Ik ben op zoek naar ervaringen op dit gebied!

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Er zijn inderdaad mensen met IBD en IBS die PEA met goed succes gebruikt hebben of gebruiken. Probeer het 2 maanden en kijk hoe het zich ontwikkeld!

 2. Waar kan ik het krijgen? Is het alleen on-line te bestellen?
  Ik wil graag de poederversie proberen.
  Mvr gr,
  Mischa

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   On line op http://www.peapure.com en het poeder zit in de capsule en is makkelijk eruit te halen, maar het blijkt dat uiteindelijk alleen bij migraine aanvallen het zinvol is het poeder onder de tong te strooien, voor de rest (tenzij je niet kan slikken) is de capsule OK

 3. En hoe smaakt het?
  Mvr gr,
  Mischa

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Het smaakt smakeloos en heel puur dus…

 4. hoi Marischa ik gebruik sinds 17-2 peapure met IBS IBD colitus. ik gebruik poedervorm tijdens het eten, mijn eten overheerst dan de smaak.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Dat is goed te horen. PeaPure heeft echter in de smaak van velen geen enkele smaak, het is smaakloos. Maar het strooien over het eten is een prima methode om PeaPure in te nemen.

 5. Hoi Tanja,
  Bedankt voor je reactie.
  Gebruik je ook medicijnen voor de Collitis? en kun je er met je arts over praten?
  Groten, Mischa

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply
 6. Frea Plantinga | Reply

  In het hele verhaal lees ik geen woord over reuma. En dat terwijl er talloze reumapatiënten rondlopen die barsten van de pijn! Is PeaPure ook goed uitgetest op reumapatiënten en zo ja, wat waren de resultaten?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   er zijn inderdaad een heel aantal reuma patienten, met name in Italie, die baat lijken te hebben bij Pea, doseer wel goed, ten minste 20 mg per kg lichaamsgewicht en beginnend met 3 maal daags 400 mg

   1. Frea Plantinga

    Dank voor deze info. Echter nog een vraagje: ik weeg 50 kilo en n.a.v. mijn lichaamsgewicht dien ik dan 1000 mg in te nemen. Vervolgens zegt u te starten met 3 x daags 400 mg. Dat is 1200 mg per dag. Welk advies moet ik nu opvolgen, voor hoe lang en op welke manier (onder tong?)?

   2. palmitoylethanolamide4pain

    1200 mg per dag is een prima instap dosering voor iedereen, max voor iemand van 50 kg is ongeveer 1500 mg PEA/dag

 7. Marian Laarhoven | Reply

  Is Pea Pure ook geschikt voor mijn hond. Dit is een Mechelse herder van 35 kilo en heeft pijnlijke heupen.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   er zijn een heel aantal honden met artrose die baat hebben bij PeaPure, doseer 30 mg per kg lichaamsgewicht, dus bij de herder geef hem eerst 1 capsule per dag, en na een week 2 per dag en kijk of hij goed reageert. Dieren reageren vaak eerder dan mensen

 8. Waarom bij de hond eerst een periode met 1 capsule en daarna met 2 capsules? En is de dosering die jullie aanraden voor deze hond van 35 kilo ook voldoende voor een hond van 42 kilo of moet deze net iets meer?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   De preciese dosis is niet zo exact, als je maar niet boven de 30 mg/kg hond doseert!

 9. Is PeaPure ook geschikt voor endometriose?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   voor elke chronische pijn en er is onderzoek gedaan, en PEA blijkt inderdaad bij endometriose verlichting te kunnen brengen. begin met 400 mg 3 maal daags en hoog op tot max 30 mg per kg lichaamsgewicht

 10. Toch erg triest dat ook dit middel weer bijna onbetaalbaar is………..

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   veel goedkoper dan het oude italiaanse middel in ieder geval…

  2. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   het middel is met korting te krijgen bij de producent en is vele malen goedkoper dan veel andere supplementen, maar het blijft geld natuurlijk

 11. Ik heb fibro myalga. Kan ik Pea Pure gebruiken voor dat soort of pijn?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   zeker, google maar!

  2. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   zeker, bij fibro is er te weinig PEA in de spieren, begin een maand met 3 maal 400 mg PeaPure, en eventueel na een maand de dosis verdubbelen als je te weinig merkt.

 12. Bianca van Dijk | Reply

  Moet je Peapure blijven slikken na 2 maanden gebruik als het dan helpt tegen de pijn?
  Ik heb een dubbele hernia en overweeg een wortel blokkade, maar wil Peapure gaan uitproberen

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   na 2 maanden kan je de dosis verlagen naar 2 maal 1 capsule, na nog een maand naar 1 capsule en dan stop en kijken hoe het gaat

 13. Mag je dit middel ook gebruiken als je hartpatient bent en hiervoor medicijnen gebruikt ?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   PEA is een natuurlijke stof die voorzover wij weten nooit de werking van andere middelen beïnvloed heeft. Er zijn geneesmiddelen interacties van bekend. Ook hartpatiënten die medicijnen gebruiken (betablokkers, calciumantagonisten, etc) hebben PEA gebruikt zonder problemen.

 14. Ik heb begrepen dat PEA ingrijpt op de overactieve werking van mestcellen. Als dit zo is, werkt het dan ook tegen allergien? (teveel histamine). Ik heb zowel voedselallergien als hooikoorts.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   PEA is door veel patienten met allergie gebruikt en kan zonder problemen ingezet worden; een aantal van deze mensen zijn zeer tevreden met het effect van PEA (zie internet getuigenissen). Dus u kunt het zonder problemen proberen!

 15. Ons cavalier King Charles spaniel heeft een te klein schedeltje en daardoor zenuwpijnen.
  Ik vind op internet veel informatie maar kan niet concreet vinden hoeveel ik aan een 8 kilo hondje mag geven?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Begin met een halve capsule PeaPure, dat zal wel voldoende zijn, eventueel een capsule per dag.

  2. Onze cavalier is 3 jaar geleden begonnen met normast en krijgt nu peapure, 2 keer een halve capsule per dag. Wanneer ze een aanval krijgt geef ik haar rustig 2 capsules per dag. Sinds ze hier mee is begonnen heeft ze bijna geen aanvallen van heftige pijn meer gehad en de pijn is zeker minder.
   Ze is nu 5,5 jaar en toen de ziekte zich openbaarde en ze lag te janken van de pijn, had ik niet verwacht dat ze er nu nog zou zijn. Ze heeft dankzij peapure een vrij normaal leven.
   ,

   1. palmitoylethanolamide4pain

    Dat is altijd zo super om te lezen! Jammer dat vele dierenartsen dat niet (willen) geloven, die blijven zweren bij gabapentine voor de hondjes….

 16. Is het mogelijk om deze “lichaams-eigen-stof” zelf in je lichaam te verhogen? Bijv. door het eten van bepaalde producten/groenten of zonlicht etc..

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Dat kan maar dan moet je 10 eieren per dag eten….PEA is ook in hersenen en in het netvlies in hogere concentraties te vinden, maar dat alles is niet zo eetbaar. Netzomin als 10 eieren per dag…

 17. Helpt PeaPure ook bij een te hoog cholesterol? Bij bloedonderzoek is gebleken dat ik een ontsteking in mijn lichaam heb, kan dat met PeaPure genezen?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   PEA heeft geen invloed op bloedvetten en cholesterol, maar remt wel chronische ontstekingen

 18. t Is voor ‘n chronisch zieke met ‘n bijstandsuitkering onbetaalbaar. Noodgedwongen zit ik nu aan de morfine(m’n darm is eruitgehaald; t was colitis al 30 jaar) Dit spul had m’n colitis misschien kunnen afremmen. Ik hoop dat natuurlijke en reguliere ooit gaan samenwerken.

 19. […] Er zijn 4 natuurlijke stoffen die enorm veel onderzocht zijn, en waar vele honderden wetenschappelijke publicaties de werking en de veiligheid bij chronische pijnen ondersteunen. Dat zijn Palmitoylethanolamide (PeaPure), Alfa-liponzuur,Boswellia en Curcuma. […]

 20. Hoi, mijn vader heeft al een tijdje het chronisch blaaspijnsyndroom, wat voornamelijk bij vrouwen blijkt voor te komen. Klopt het dat PeaPure ook goed helpt tegen deze pijn?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Je moet begrijpen dat geen enkele pijnstiller bij ieder werkt, dus ook PeaPure niet. Dat gezegd hebbende werkt PeaPure ook bij mannen als er een chronisch blaaspijn syndroom is; de advies dosis is 2 maal daags 2 capsules de eerste 2 weken en dan (als je vader zo rond de 80 kg weegt) 3 maal daags 2 capsules of 2 maal daags 3 capsules, als er effect is merk je het de eerste 2 maanden.

 21. Kan je peapure ook gebruiken als je pijn hebt aan de ribben door middel van ontsteking aanhechting

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   kan voor elke chronische ontsteking1

 22. Ik heb Indolente systemische mastcytose.helpt Peapure hiervoor?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   geen onderzoek op dat gebied

 23. Ben nu al zeer tevreden en gebruik het pas 3dagen .
  En ? Word er zelfs rustig door in mijn hoofd ,,heerlijk thanks
  bedankt gr sake

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Goed te horen. We horen dat vaker van mensen die PeaPure gebruiken. Boeiend is dat in diermodellen PEA een duidelijke antidepressieve en antiangst werking heeft, dat rustig worden is dus iets wat ook in daar gevonden is!

 24. mijn vader heeft sinds april vorig jaar longkanker. (nog niet uitgezaaid). (behandeld met bestraling) .Sinds enkele weken kampt hij met zeer hevige pijnen in de leverstreek (aan de kant van de tumor). Alle onderzoeken zijn negatief, maar volgens de artsen is deze pijn afkomstig van de tumor. Morfine, NSAID’s , paracetamol, een coctail van de drie helpt niks, integendeel. Zou PEAPURE voor hem kunnen helpen?

 25. Ik heb al een jaar pijn, waarschijnlijk een hernia of stenose, dus zal het moeilijk zijn de zenuwpijn nog weg te krijgen, maar ik slik nu pas 1 dag PeaPure (niet onder tong) en merk al van alles (positief). Ik heb de hele dag gegeeuwd, dat is een teken dat er dingen gezuiverd worden, alles voelt meer ontspannen en ook ikzelf (mentaal). En qua pijn ook stukken minder. Dus ik heb goede hoop dat mijn kwaliteit van leven met grote sprongen vooruit gaat! Toch maak ik me zorgen. Ik vind het nog ‘vaag’. Een producent in Cyprus, teksten op internet die verkooppraatjes lijken, en een goedje dat eigenlijk wel van alles kan zijn. Ja het werkt, maar wat is het, hoe wordt het gemaakt, wat zijn de gevolgen op lange termijn? Misschien beschadig ik wel juist mijn gezondheid?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   aangezien PEA ook reparatieve eigenschappen bezit is het altijd zinvol een kuur te proberen

 26. Dus als ik het goed begrijp, moeten we zelf onze artsen op de hoogte brengen van het middel omdat het een niet geregistreerd middel is op de lijst van…….(En een arts krijgt toch ook zoveel cursussen per jaar om up to date te blijven?)… Mijn vraag blijft: Als mijn huisarts op recept dit middel voorschrijft aan mij, krijg ik het dan wel vergoed?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   PeaPure is een voedingssupplement, alleen bij uitzonderlijke polissen wordt het vergoed na voorschrijven door een arts…

 27. Ik heb een hond met colitis, maar waarom adviseert de dierenarts dit middel niet? Ze krijgt nu medicatie waarvan bekend is dat het nierfalen tot gevolg kan hebben en speciale voeding.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Dierenartsen in NL worden niet bezocht door PEA dierenartsenbezoekers, die zijn er niet. Er is echter wel veel info en honden kunnen gewoon en makkelijk met een een capsule per dag toe.

 28. Helpt het ook tegen gordelroos

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   er zijn vele patienten die daar baat bij gehad hebben, wel liefst samen met een lokale pijnstillende creme zoals de ketamine INP creme

 29. Ik kan echt niet meer zonder. Als ik het middel enkele weken niet gebruik, neemt de pijn toe. Ik heb progressieve MS.

 30. […] PeaPure: vraag en antwoord (Palmitoylethanolamide). […]

 31. […] weten over PEA Pure? Zie blog of informatie op site van […]

 32. ik gebruik dit product nu 3 weken en voel me nu al terug op 80% ipv op 20%, wist niet dat het leven nog zoveel te bieden had aan een spierzieke persoon, bedankt

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   fijn om te horen! dit horen we inderdaad vaker.

 33. Ben schildklier patiënt kan.ik het ook gebruiken?!heb frozen schouder nu ook..tevens maagpijn na,de gewone pijnstillers…nu gestopt maagpijn..darmpijn.. volop terug!gebruik hiervoor pantoprazol maagzuurremmer…helpt het ook tegen maagpijn en in combinatie met deze,maagzuurremmer?!…BVD.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   dit middel kan makkelijk ingezet worden en helpt tegen vele soorten pijnen, gewoon proberen

 34. Ik heb een spastische darm en daardoor veel buikpijn. Helpt dit middel hier ook voor?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   in Italie zijn veel mensen die het daarvoor met succes gebruikt hebben

  2. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   inderdaad en op deze site vertellen meer mensen daarover!

 35. wat is de dosering per dag voor een kind van 7jaar – 20kg ?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   bij een dosis van 30 mg/kg kan je een kind van 7 jaar het beste om te beginnen sochtends een halve capsule geven en savond, gewoon openmaken en poeder door eten strooien. Komt niet heel nauw op precies de halft per keer uit. daarna (1 week later) sochtends een hele en savonds een halve. Kijk het dan eens enkele weken aan of er een goede reactie komt.

 36. Helpt het ook bij chronische sinusitis/bijholteontsteking?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   als natuurlijk anti-ontstekings middel is het de moeite van proberen waard. doseer de eerste 3 weken 3 maal 400 mg en verdubbel de dosis daarna bij te weinig effect

 37. Ik heb na velen niet goed behandelde blaasontstekingen nu een pijnlijke blaas in de ochtend. Daarnaast veel darmklachten en allergien. Welke dosering zou ik moeten gebruiken?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   begin met 1200 mg per dag en eventueel na 3-4 weken de dosis verdubbelen

 38. Kan Pea pure ook samen gebruikt worden met Boswellia? Ik heb polymyalgia.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Zeker, in de PEA creme wit bijvoorbeeld ook Boswellia, het is een goede combinatie!

 39. Ik heb PeaPure nu voor mijn fibromyalgie gedurende 3 maanden gebruikt en ik moet zeggen dat de chronische vermoeidheid en pijn zeker 50% minder is. Ik gebruik nu 3 maal daags 400 mg. Werkt het nog beter als ik meer ga nemen?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Goed verhaal, bij fibromyalgie zou een hogere dosis zeker geprobeerd kunnen worden!

 40. en aangezichtsverlamming?. heb ik al 20 jaar tgv tumor in binnenoor destijds. Was redelijk hersteld, met restverschijnselen. Maar laatste jaren onverklaarbare verslechtering. Weet niet wat te doen. Heb geen pijn maar kan mijn linker gezichtshelft nauwelijks nog bewegen.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   in ieder geval terug naar neuroloog om te toetsen wat daar de ooraak van is…en PeaPure proberen, dat kan zeker, maar de kans dat na 20 jaar er nu nog regeneratie optreedt is niet inschatbaar..

 41. Mijn moeder 87, heeft een verzakte rug en daardoor veel last van zenuwpijnen in haar benen en voeten. Heeft veel medicijnen als Lyrica en Naproxen geslikt maar door de vele bijwerkingen is ze met deze medicijnen gestopt, nu heeft ze morfinepleisters tegen de pijn. Pas geleden attendeerde iemand ons op PEA. Ze heeft nu 2 dagen PeaPure 3x per dag 1 tablet en de Pea creme voor haar benen en voeten. Helaas klaagt ze nu over veel meer pijn. Kan dit door de PEA komen?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   chronische pijnen vlammen op bijvoorbeeld bij slecht weer en vocht, vooral bij oude mensen. PEA begint pas te werken in het algemeen na weken….en er zijn nooit aanwijzingen gekomen voor bijwerkingen

  2. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   chronische pijnsyndromen wisselen in ernst…en vooral bij koude en vocht toename kan plaatsvinden…PEA geeft nooit pijnverergering, maar bij gevoelige mensen altijd langzaam beginnen en laag blijven en dan pas de dosis opvoeren….

 42. Ik heb al 5 jaar polymyalgie. Slik nog steeds prednison. Ik wil daar vanaf. Zou PeaPure mij kunnen helpen?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   dat is zeker een goed plan, begin een maand met 3 maal 400 mg, tweede maand eventueel dubbele dosis; in een recent patent is zelfs bewezen dat PEA de noodzaak om omhoog te gaan met corticosteroiden vermindert

 43. Ik heb fibromyalgie kan ik dit middel hiervoor ook gebruiken en zou dit dan kunnen helpen??? En hoe lang duurt het voordat dit middel echt gaat werken???

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   zeker, uitproberen! soms werkt het al binnen enkele weken, soms duurt het langer, na 6 weken een paar weken de dosis verdubbelen bij te weinig effect…

 44. Ik gebruik PeaPure nu 6 weken voor blaaskramp door terugkerende blaasontstekingen. Ik nam 3x 400 mg. Heel goed resultaat, geen pijn meer en niet meer ieder uur plassen. Vanaf gisteren begonnen met 1pil minder per dag. Nu heb ik de vandaag weer blaaspijn gekregen, Betekent dit dat ik te snel ben gaan afbouwen? En wat voor een dosering moet ik nu nemen.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Klopt, ten minste 3 maanden op 3 maal 400 blijven, en eventueel zelfs hoger om een recidief te behandelen (tot 3 maal 2) en pas bij langdurig goede resultaten heel langzaam verminderen. Mensen met chronische ontstekingen maken te weinig PEA, dus het is even uitzoeken hoeveel je nodig hebt….

 45. Ik weet sinds kort dat ik de ziekte van Croh heb, en heb een middel gekregen (vertraagde afgifte) met prednison. Dit voelt totaal niet goed maar mijn arts wilde niets van PEApure weten (ik had van te voren dit middel al gevonden). Als ik PEA ga gebruiken, kan ik dan met de tabletten met prednison stoppen of moet ik het ernaast gebruiken? Ik zal de info voor de arts de volgende keer aan hem overleggen, ik hoop dat hij ervoor open staat. Ik durf niet zo goed op eigen houtje het advies van de mdl arts naast me neer te leggen en zelf te starten met PEA terwijl dat eigenlijk wel als enige goed voelt.. Wat raadt u aan?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   stop vooral niet met de prednison, en je kan PeaPure gewoon ernaast gebruiken, het zal de effecten van prednison verder ondersteunen en er zijn geen nare interacties te verwachten! succes!

   1. Ok dank voor het advies! Hoop dat ik tzt deze medicatie kan afbouwen en verder kan op alleen pea.
    Groeten

 46. Ik heb last van een zenuwbeknelling in mijn nek met uitstralingen naar mijn arm. Geen echte pijn, meer vermoeidheid, krachtsvermindering en tintelingen. Zou PeaPure me kunnen helpen? Ik heb momenteel Lyrica via de huisarts, maar overweeg over te stappen op PeaPure. Heeft het middel een z-indexnummer? Dat is namelijk waar de verzekeraar naar vraagt bij de vergoeding van alternatieve geneesmiddelen.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   zeker proberen, het staat wel op een Europese lijst van voeding maar op de Z lijst niet want het is een voedingsmiddel/supplement. de verzekeraars vergoeden het alleen bij een super polis.

 47. Pijn in rechterhelft van het gezicht wordt erger sinds mijn vrouw nu twee dagen Pea gebruikt. 3x 400 Mg. Heeft fybromyalgie. Moet ze iets doen aan gebruik? Verhogen, los onder de tong?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Pijn bij aangezicht is nogal onvoorspelbaar que intensiteit, kan bijvoorbeeld erger worden bij toename van kou of vocht in de lucht. PEA begint pas na enkele weken te werken en zal nooit de oorzaak zijn van pijn verergering. Gewoon enkele weken doorgaan en na 4 weken eventueel de dosis verdubbelen bij onvoldoende resultaat. En langzaam met de fysio een beweegschema opzetten en volgen…

 48. Hallo,

  Vorig jaar een hernia gekregen. Nu geen pijn meer maar nog wel een zenuw beklemming waardoor een doof gevoel in been en voet. Zou PEA werken om zenuw te herstellen?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   dat is nooit in klinische studies onderzocht, heel lastig te onderzoeken, maar PEA beschermt zenuwen tegen degeneratie en steunt zenuwen in regeneratie, dus het kan wel, maar dan ten minste 6 maanden proberen….

 49. Hondje van 13 kg heeft hoofdpijn door probleem in nek. Hoeveel pea moet zij hebben?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   dat is toch simpel en staat overal! 10-30 mg/kg lichaamsgewicht is de richtlijn en bij jouw hondje dus gewoon 1 capsule per dag! succes!

 50. Hai PEA,

  Dank voor je goede blog en vraag-antwoorden. Ik heb een inflammation in mijn laterale sesambeentje (al 2 jr) waar ik eigenlijk ontstekingremmers voor moet slikken (NSAID’s) waar ik overgevoelig voor ben. Ik zou graag willen weten of het ook voor dit soort ‘hartnekkige inflammations’werkt = iets anders dan een ontsteking in de keel oid, hij is ook alleen als hete plek op de spectscan te zien en niet in het bloed. Graag je advies!

  Groet en dank!

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   bij dit soort chronische ontstekingen kan PEA zeer zinvol zijn, maar start eerst op 3 maal 400 mg, dan na enkele dagen ophogen dag voor dag naar de dubbele dosis, dan 1 maand dubbele dosis en dan bij effect weer naar 3 maal 400 mg (boosten). succes!

 51. Hallo
  Ik heb SLE en gebruik predniselon, sinds kort geïrriteerde aanhechtingen heupen doet vreselijk pijn heb paracetamol tramadol daarvoor gekregen maar daar word ik beroerd van veel bijwerkingen dus mee gestopt, zou pea wat voor mij zijn?
  Met vriendelijke groet

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   PEA heeft een natuurlijke ontstekingsmodulerende evenwichtbrengende werking, en bijt prednisolon niet. Velen hebben PEA gebruikt, ook voor reumatische aandoeningen, dus het valt zeker te proberen! Succes!

 52. Ik heb sinds 2011 MS. Nu heb ik een jaar geleden een schub gehad waarbij mijn gevoelszenuw is aangetast. Ik heb nu continu een brandende pijn onder mijn voeten waardoor ik niet lang kan lopen. Wat moet ik nu gebruiken en in welke dosering.

  ik denk aan een combinatie van zalf en capsules.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Dat is zeker een goede invalshoek; beginnen met 3 maal 400 mg en bij onvoldoende resultaat na 2-4 weken de dosis verdubbelen; ook kan het zinvol zijn Lyrica toe te voegen, daar PEA en Lyrica elkaar qua pijnstilling versterken. Vraag je neuroloog.

 53. Mag PeaPure ook tijdens zwangerschap gebruikt worden?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   daar zijn geen gegevens over

 54. Hello,
  I have rheumatoid arthritis and take one ibuprofen 400mg two times a day for pain and inflammation. I would like to stop taking ibuprofen so I started also taking 3x 400mg capsules Pea Pure. I have taken the Pea Pure for a month now, but with no noticeable change. I read it is possible to take a double dose, but I weigh only 47kg. What is a safe maximum dosage for my weight?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   I would add 2 more capsules for 1 month and then decide wether there is any effect; indeed sometimes one need longer and higher doses. Volunteers dosed up to 100 mg PEA/ kg bodyweight did not experience any troublesome side effect

 55. […] In het geval van een adequate behandeling wordt de parasiet uitgeschakeld, maar kunnen de symptomen blijven bestaan. de ziekte van Lyme is namelijk een infectie en kan zoals elke infectie ons immuunsysteem sterk verstoren. Ook als de parasiet uitgeschakeld is, kunnen de immuunstoornissen blijven bestaan, en dat heeft zeer sterke negatieve invloeden op het welbevinden. De symptomen verbeteren namelijk NIET door de ingestelde antibiotica behandeling. Dat komt omdat het immuunsysteem aangeschakeld blijft, en er een zogenaamde laag-gradige chronische ontsteking in het lijf ontstaat. Deze chronische ontsteking ondermijnt het lichaam, met alle gevolgen van dien. Dit kunnen we nu behandelen met de natuurlijke ontstekingsremmer palmitoylethanolamide, een stofje met bovendien lichte anti-biotische en immuun-balancerende werkzaamheid. Elders op deze website veel info over deze bijzondere stof. […]

 56. Ik HB al 2 keren MRI scam gedaan en de resultaat is hernia.dus zenuwbeknelling. Van me onderrug trekt naar mn rechter zitvlak ennaar mn been.heel erg pijnlijk.vooral bij ht wakker worden is ht een probleem.kan ik dan die pea pure 400 gr gebruiken.?en kan ik ht ook met andere pijnstiller samen innemen?want ik HB nu die pea pure 400 gr al.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   kan, en peapure kan ook samen met elke andere pijnstiller!

 57. […] een stofje met bovendien lichte anti-biotische en immuun-balancerende werkzaamheid. Elders op deze website veel info over deze bijzondere stof. Weer een kuur geven met antibiotica doet in deze gevallen alleen maar schade, schade door […]

  1. waar wordt palmitoylethanolamide van gemaakt?

   1. palmitoylethanolamide4pain

    precies zo als in ons lichaam van de organische stoffen ethanolamide en palmitide zuur

 58. Ik moet immuunonderdrukkers gebruiken (Immuran) vanwege niet te onderdrukken allergische reakties. Daarnaast heb ik een autoimmuunziekte tegen de lever. Tevens fibromyalgie, en daarvoor wil ik PEA gaan proberen. Kan dat naast Immuran en zou ik het zelfs ipv Immuran kunnen gebruiken?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Er zijn geen negatieve interacties bekend tussen PEA en welke andere stof ook.

 59. Goedemorgen, ivm overactieve bekkenbodem en daaraan gekoppeld pijn lijkt me PEA een goed idee. Echter, ik gebruik euthyrax eb cytomel voor trage schildklier. daar functioneer ik prima op en wil dat niet graag uit balans brengen, Kan ik zonder gevaar daarvoor PEA gaan gebruiken?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Zonder gevaar, neem wel een PEA van kwaliteit (een met het PEA-opt keurmerk); interacties tussen PEA en hormonen zijn nooit gemeld.

 60. Laplasse Gerard | Reply

  Reeds 5 jaar heb ik lage rugpijn door arthrose. Neem geregeld tramadol maar heb last van bijwerkingen. Sinds een week gebruik ik Pea Pure. Volgens de studies zijn er geen noemenwaardige bijwerkingen bekend.
  Wel sinds ik Pea pure gebruik heb ik last van zware tintelingen aan de tenen die overgaan ongeveer twee uur na inname van de Pea Pure en herbeginnen ongeveer een half uur na het innnemen onder de tong van een nieuwe Pea pil.
  Kan de inname vanPea de oorzaak zijn van deze tintelingen die ik nooit gehad heb.
  Zijn er nog patienten die deze bijwerking ondervonden hebben?
  Bedankt voor een antwoord

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Onder de tong innemen raden we af, dat is een oud recept dat zinloos is. Bijwerkingen zien we eigenlijk nooit, maar PEA kan de werking van Tramadol versterken. Misschien in uw geval ook een beetje de bijwerkingen ervan. Stop enige tijd en begin met een capsule. PEA behoort een capsule te zijn en geen pil zoals u schrijft. Tintelingen zijn typische neuropathische verschijnselen die niets met PEA te maken hebben, maar u wordt mogelijk gevoeliger en merkt ze dan eerder op.

 61. Laplasse Gerard | Reply

  Bedankt voor Uw antwoord.
  IK gebruik inderdaad PEA capsules en geen pil. Het betreft de capsules 400 mg van Vitals met het PEA opt keurmerk en gekocht via DA drogisterij Ritskens te IJmuiden.
  Ik zal je raad opvolgen en de capsules nu innemen na de maaltijd en niet meer onder de tong.
  Ik zal zoals U voorsteld een tijdje stoppen met de inname van Tramadol en zal U mededelen of de tintelingen na inname van de capsules in zijn geheel minder zijn of volledig verdwijnen.

 62. Mn hond heeft paradontitis zijn kiezen zouden er eigenlijk uit moeten maar ivm een zeer enstige hart aandoening kan hij eigenlijk niet onder narcose om dat hij dat niet zal overleven…
  Nu hebben we in de dieren winkel pea capsules en wilde dit gaan proberen want begreep dat het ook ontstekingremmend werkt klopt dat ?
  En kan het veilig bij hartpatiënten gebruikt worden

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   Wat voor PEA is dat in de dierenwinkel?

 63. angela bongers | Reply

  Werkt pea ook ontstekingremmend. .
  En is het echt veilig voor hond met ernstige hartaandoening? ?

 64. Hallo,

  Ik ben sinds een jaar of 4 erythromelalgia. Dit is brandende rode pijn aan handen en voeten. Ik denk dat jullie hier weinig ervaring mee hebben maar was toch erg benieuw. Mijn handen en voeten worden dan rood en het is een brandende pijn (ook teveel histamine gemeten).

  Ben benieuwd of jullie hier iets van weten en of Pea Pure iets voor mij kan doen.

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   begin met 1 maand de dubbele dosis!

 65. omdat peaplex na een maand dubbele dosis niet werkte….wilde ik proberen om het onder de tong te doen. Helaas kan ik de poeder er niet uitschudden…het is hard en niet oplosbaar onder de tong.
  Ik heb het via Rs4supplements.com…volgens mij de beste toch? Ik heb een half uur geprobeerd onder de tong maar lukte niet om te smelten.
  ik bewaar het gewoon in het keukenkastje in boven in ver van het fornuis. Gewoon kamertemperatuur dus.

 66. palmitoylethanolamide4pain | Reply

  onder de tong is zinloos en helaas zijn er soms patienten die niet reageren op PEA, net zoals patienten die niet reageren op andere pijnstillers, Brenda, helaas ben jij dus een non-responder. Zo heet dat.En bij de aandoening die je hebt is eigenlijk geen enkel middel werkzaam gebleken. Je kan misschien op de pijnlijke plekken nog 10% amitriptyline creme proberen!

 67. Ik begrijp dat PEA geen geneesmiddel maar een pijnstiller is. Dat betekent dus dat je het moet blijven slikken om de pijnstillende werking te behouden, toch? Maar nu vraag ik me af hoe mensen met chronische pijn dit financieel doen? Ik bedoel; ik kan wel een aantal maanden zo’n 60 a 65 euro per maand ( bij 3 capsules per dag) uitgeven aan een pijnstiller, maar dat hou ik geen jaren vol .

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   je kan een kuur nemen en na 2 maanden 2 capsules en na nog een maand kijken of het met 1 capsule ook gaat…hangt van de aandoening af…en PEA is meer dan een pijnstiller, maar repareert en herstelt ook

 68. Ook het merk xyz : heeft sinds kort – PEA Puur – in hun assortiment
  90 capsules voor xxx
  deze is nog niet in alle winkels te koop, hoop dat ze deze heel snel gaan verdelen over
  alle winkels.
  Hoop dat heel veel mensen deze gaan aanvragen in de winkels, zodat iedereen ze voortaan overal kunnen verkrijgen.

  Met vriendelijke groet,
  Pat

  Aanmerking: wij weten dat alleen de PEA uit de PEA capsules die voorzien zijn van het Pea-opt vignet na inname aantoonbaar in het bloed een duidelijke verhoging geeft, dat is vooralsnog van geen van de andere PEA capsules ooit bewezen. Ook weten we dat alleen PEA capsules met het PEA-opt keurmerk jarenlang op veiligheid en werking door artsen is gevolgd. Daarom adviseren we uitsluitend deze capsules.

 69. Ik heb lumbale kanaalstenose en een hernia L3-L4 en L4- L5. Facetten flavumhypertrofie en neuroforamenstenose. Uitstraling naar rechterbeen. Dit sinds vorig jaar mei.
  Zou pea pure hiervoor helpen?

 70. Helpt peapure ook bij artrose?

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   er zijn veel patienten die peaplex bij artrose ingezet hebben met goede ervaringen, kunt u makkelijk ook googelen!

 71. Ik heb alopecia areata door Lyme zou pea kunnen helpen?lichaam vault haarfollikels aan is auto immuunziekte

  1. gewoon proberen

 72. Ik vrouw 62 heb al 5 jaar last van chronische spanningshoofdpijn op mijn schedel,voorkomend uit nek, schouders en bovenrug, 4 bovenrug wervels zijn door osteoporose ingezakt, zou ik ook baat hebben voor mijn spanningshoofdpijn met Peapure ? anders wilt de neuroloog met Amitriptyline beginnen, en daar zie ik erg tegenop omdat ik al door mijn bipolaire aandoening veel medicatie slik.

  1. proberen!

 73. Help PEA ook bij hoog oogdruk? Kans op glaucoom.Mijn ogen zijn altijd ontstoken en sinusen.
  Mvg

  1. simpel googlen! yes

 74. Mijn zus heeft Burning Mouth Syndrome na de hormoonbehandeling na borstkanker. Kan zij veilig PEA gebruiken?

  1. zeker!

 75. Mijn paard heeft last van ontstoken ogen. Het lijkt iets met hooikoorts/allergie te maken te hebben. Hoe is de dosering voor paarden? Zal wsch niet 30mg/kg lichaamsgewicht zijn?

  1. in het algemeen wordt gezegd begin met ca 1.5 gram per dag verspreid over 3 gifts en check nog bij de dierenarts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: