PeaPlex brengt PEA voorraden in bloed op niveau

Een preparaat als PeaPlex bevat optimaal geformuleerd PEA (PEA-opt), waarvan aangetoond is dat het daadwerkelijk in het bloed komt. Preparaten met het PEA-opt keurmerk zijn vooralsnog de enige PEA capsules waarvan we weten dat het de lichaamseigen reserves van PEA in het bloed aanvullen.

Het is van groot belang dat bij het gebruik van een PEA capsule of tablet gekozen wordt voor een PEA preparaat dat daadwerkelijk het niveau van PEA in ons lichaam toe laat nemen. Alleen dan kunnen immers de zenuwcellen hun voordeel doen met PEA. Als PEA niet in het bloed komt, heb je er namelijk niets aan, dan is kopen weggegooid geld.

Nu zijn er anno 2017 slechts 2 PEA preparaten die PEA bevatten en die na inname daadwerkelijk leiden tot een hogere concentratie PEA in het bloed. Dat zijn de preparaten die zogenaamd micro-PEA bevatten. In Nederland zijn dat alle PEA preparaten die het PEA-opt keurmerk dragen , en in Italie zijn dat alle PEA tabletten van de organisatie die PEA-um of PEA-m bevatten.

Vandaar dat ter zake kundige artsen alleen deze preparaten getest hebben op werkzaamheid en veiligheid, en in klinisch en medische publicaties deze effecten hebben beschreven.

Van geen van de andere PEA preparaten is bekend dat ze PEA in het bloed doen laten komen, en ook van geen van deze andere preparaten bestaan wetenschappelijke artikelen die de werkzaamheid en veiligheid beschrijven!

Medische en Klinische Literatuur over micro-PEA preparaten

Chronic idiopathic axonal neuropathy and pain, treated with the endogenous lipid mediator palmitoylethanolamide: a case collection.
Hesselink JM.
Int Med Case Rep J. 2013 Sep 13;6:49-53.

Randomised clinical trial: the analgesic properties of dietary supplementation with palmitoylethanolamide and polydatin in irritable bowel syndrome.
Cremon C, Stanghellini V, Barbaro MR, Cogliandro RF, Bellacosa L, Santos J, Vicario M, Pigrau M, Alonso Cotoner C, Lobo B, Azpiroz F, Bruley des Varannes S, Neunlist M, DeFilippis D, Iuvone T, Petrosino S, Di Marzo V, Barbara G.
Aliment Pharmacol Ther. 2017 Apr;45(7):909-922. doi: 10.1111/apt.13958. Epub 2017 Feb 6.

Vulvodynia and proctodynia treated with topical baclofen 5 % and palmitoylethanolamide.
Keppel Hesselink JM, Kopsky DJ, Sajben NL.
Arch Gynecol Obstet. 2014 Aug;290(2):389-93.

Ultramicronized palmitoylethanolamide in spinal cord injury neuropathic pain: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial.
Andresen SR, Bing J, Hansen RM, Biering-Sørensen F, Johannesen IL, Hagen EM, Rice AS, Nielsen JF, Bach FW, Finnerup NB.
Pain. 2016 Sep;157(9):2097-103.

Oral Palmitoylethanolamide Treatment Is Associated with Reduced Cutaneous Adverse Effects of Interferon-β1a and Circulating Proinflammatory Cytokines in Relapsing-Remitting Multiple Sclerosis.
Orefice NS, Alhouayek M, Carotenuto A, Montella S, Barbato F, Comelli A, Calignano A, Muccioli GG, Orefice G.
Neurotherapeutics. 2016 Apr;13(2):428-38

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: