Zoeken naar de beste PEA capsules?

Wat zijn nu ‘de beste’ PEA capsules? Die vraag wordt steeds vaker gesteld. Vooral omdat in Nederland er aardig wat van zijn, nadat het werk van professor Keppel Hesselink met deze stof in ons land bekend werd. Hij was degene die in 2010 op een congres de stof ontdekte, die tot toen alleen bekend was in Italie. Hij werkte en werkt uitsluitend met PEA producten die op een speciale wijze gemaakt zijn, op basis van gepatenteerde processen (de zogenaamde micro-PEA producten PEA-opt, PEA-um en PEA-m).

Schermafbeelding 2017-03-20 om 21.24.23

PEA is een veilige en effectieve natuurlijke pijnstiller!

Veel van zijn werk is inmiddels gepubliceerd in de internationale medische literatuur en hij toonde aan dat PEA een veilige en effectieve natuurlijke pijnstiller is. Hij schreef voor artsen een simpele inleiding, die patienten makkelijk kunnen printen en aan hun arts kunnen geven.

Bijzondere PEA tabletten in Italie

In Italie had een organisatie, samen met de Nobelprijs winnares Levi-Montalcini veel werk verzet om te komen tot een bijzondere serie van tabletten die PEA bevatten. De PEA in die tabletten werd gemaakt via speciale gepatenteerde productie processen. Waarom? Omdat PEA een bijzonder vetachtige stof is die heel fijn verdeeld moet worden om na opname zo goed mogelijk in het bloed te komen. Dat zijn de zogenaamde micro-PEA producten.

Micro-PEA: PEA-um, PEA-m in Italie en PEA-opt in Nederland

Er zijn inmiddels 3 PEA producten die gepatenteerde fijne verdeelde deetjes PEA bevatten: tabletten met PEA-um en PEA-m in Italie (um en m zijn aanduidingen voor hele kleine actieve PEA deeltjes), en capsules met PEA-opt  in Nederland (opt staat voor optimaal, ook voldoende bijzonder kleine deeltjes bevattend).

Ook voor Nederland is een proces ontwikkeld op basis van een patent waardoor de PEA deeltjes zo klein gemaakt worden, dat na opname via de maag en darm voldoende PEA in het bloed komt. Alleen zo wordt de PEA voorraad in het lichaam voldoende aangevuld.

PEA komt in het bloed via micro-PEA producten

Alleen van de tabletten en capsules die micro-PEA bevatten is bekend dat deze PEA ook daadwerkelijk in het bloed komt en daar haar heilzame werking kan uitoefenen.

Dat is ook de reden dat vele patienten goed reageren op dit soort PEA producten. Het bijkomende voordeel van PEA op basis van PEA-opt is verder dat er gegarandeerd geen chemische en farmaceutische vulstoffen in de capsules zit, het is dus puur en zuiver.

Welke PEA moet ik kiezen?

Het zal dus duidelijk zijn dat PEA producten die PEA in het bloed laten komen na inname, de voorkeur genieten. Dat zijn in Italie de Pea-um en -m producten en in Nederland de PEA-opt capsules. Deze PEA producten worden gemaakt op basis van gepatenteerde productieprocessen, zodat de zogenaamde biologische beschikbaarheid optimaal is. Dat wil zeggen in Nederland, als je een PEA capsule neemt met het PEA-opt keurmerk weet je zeker dat de PEA zodanig bewerkt is dat het ook daadwerkelijk in het lichaam  komt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: