Het Dunne Vezel Neuropathie project van INP

schermafbeelding-2017-02-23-om-16-51-37Dunne Vezel Neuropathie kan veel pijn geven. Het is duidelijk dat het supplement palmitoylethanolamide ingezet kan worden bij de brandende pijn bij dunne vezel neuropathie. Maar soms is dat niet voldoende. Daarom is er nu een heel nieuw project gestart. Patiënten met ernstige brandende pijn door stoornissen in de dunne vezels kunnen wij het instituut voor neuropatische pijn een speciaal recept voorgeschreven krijgen voor een crème die dunne vezels in de huid tot rust brengt. In die crème zit een hele oude stof die in 1938 door neurologen ontdekt is als een stof die in de hersenen overactieve zenuwcellen kan remmen waardoor er geen ik geen epileptische aanvallen meer ontstaan. De stof is fenytoine.

In het instituut heeft men een aantal jaren ervaring opgedaan met een serie pijnstillende stoffen in een bijzondere crème die zo gemaakt is dat die pijnstillende de stoffen de zenuwen en de uit kunnen bereiken. Ben veel patiënte werkte die cremes goed, maar er waren altijd patiënte die niet goed reageren, Of waarbij de crème slechts een paar uur werkte.

Nu heeft men daar een nieuwe crème ontwikkeld met die oude stof tegen epilepsie erin. Door op de kop drukken komt u bij het project van het instituut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: