Over de veiligheid van palmitoylethanolamide (PEA) en waarom dat belangrijk is.

De vraag naar hoe veilig een capsule is die gevuld is met palmitoylethanolamide is een belangrijke vraag. Kan ik zonder problemen deze capsule gedurende een jaar innemen? Zijn er bijwerkingen van deze capsule te verwachten?

Waarom zijn die vragen belangrijk?

Omdat je vaak PEA langdurig inneemt, soms weken tot maanden en zelfs jaren. En omdat je dan zeker wilt weten dat op de lange termijn er geen problemen optreden.

Sinds ongeveer zes jaar zijn er in Nederland capsules te verkrijgen die gevuld zijn met palmitoylethanolamide. Meteen na de introductie ervan hebben een aantal artsen vele patiënten langdurig met deze capsules behandeld. De capsules waren gevuld met zuivere palmitoylethanolamide. Maar dat kan je nu wel zeggen belangrijker is of je het ook kan aantonen. Pas als een groot aantal patiënten langere tijd dit middel gebruikt heeft, en een arts heeft er op toegezien, dan weet je dat inmiddels veilig is.

Nieuwe ongeteste capsules PEA

Er zijn inmiddels vele producenten in de wereld die beweren zuiveren PEA in capsules te hebben. Wij hebben een aantal capsules gecontroleerd, en zijn tot de conclusie gekomen dat niet in elke capsule zit wat er op staat. Belangrijker nog is of uitgesloten is dat bij de productie chemische oplosmiddelen gebruikt zijn. Vooral bij producent zit met weinig ervaring die snel snel snel wat kilo’s willen maken weten niet van oplosmiddelen die aanwezig zijn in het eindproduct, als je het op een goedkoopje aanschaft. Ook weten experts inmiddels dat capsules afkomstig zijn van onduidelijke bronnen in omloop zijn, die gevuld zijn met talk of met een ander fijn verdeeld wit materiaal. Als capsules heel goedkoop zijn of er wordt gestunt met bijzondere aanschaf voorwaarden, dan gaat het meestal om capsules die net op de markt zijn, die net geproduceerd zijn, en die dus niet uitgebreid en langdurig getest zijn.

Omdat de veiligheid voor alles gaat, adviseren experts daarom om de keuze te beperken tot capsules die gevuld zijn met PEA en waarvan bekend is dat ze langdurig op veiligheid getest zijn, en dat zijn capsules die voorzien zijn van het keurmerk PEA-opt. Ook als je capsules kan krijgen waar ben je na enkele dagen tot weken denkt ze werken echt, weet je nog niet of die zelfde capsules ook veilig zijn als je langdurig inneemt. Werkzaamheid is dus geen garantie voor veiligheid. Vandaar dat wij altijd adviseren om de veiligheid voor te laten gaan.

Daarom schrijft het Instituut voor Neuropathische Pijn:

Aanwijzing: Kies steeds voor PEA capsules met het PEA-opt keurmerk, die hebben niet alleen een gegarandeerde hoge zuiverheid, en zijn gemaakt op basis van een gepatenteerd productieproces. Alleen hiervan is de klinische werkzaamheid en veiligheidbewezen. En door ons beschreven in medische tijdschriften! Van andere PEA capsules is vaak de zuiverheid niet eens na te trekken. Wij en andere behandelaars hebben slechte ervaringen met lage-kwaliteits-capsules. Sommigen blijken zelfs totaal ongeschikt te zijn voor humane consumptie.

 

One response

  1. […] Source: Over de veiligheid van palmitoylethanolamide (PEA) en waarom dat belangrijk is. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: