Onderzoekers ontdekken een manier om niveaus van palmitoylethanolamide op te voeren

Reblogged

Deze ontdekking kan tot nieuwe immuun-reactie-geneesmiddel voor allergieën, ziekten en verwondingen leiden.

UC Irvine de farmacologie onderzoekers hebben een manier ontdekt om niveaus van een natuurlijk lichaamsvet palmitoylethanolamide (PEA) op te voeren dat helpt ontsteking verminderen, die aan mogelijke nieuwe behandelingen voor allergieën, ziekten en verwondingen met betrekking tot het immuunsysteem richten.

Al decennia lang, heeft men geweten dat dit vet, genoemd palmitoylethanolamide (PEA), een machtige anti-inflammatory substantie is die zowel allergische symptomen als voorkomen van acuut reuma vermindert, maar de onderzoekers begrepen weinig over hoe de PEA werkt.

In een studie die in de Nationale Academie van Wetenschappen plaatsvondt, vonden Daniele Piomelli, de hoogleraar op de professorsstoel ‘van Arnold van de Keerder Louise’ in Neurologie bij UCI, en collega’s dat de niveaus van PEA strak door immuunsysteemcellen worden geregeld. Beurtelings, controleert de hulp van de PEA de activiteit van deze cellen, die in actie worden geroepen om besmetting, ziekte en verwonding in het lichaam te bestrijden.

Bovendien vonden zij dat de PEA – stel ook in voedsel zoals eieren en pinda’s voor – door eiwit een geroepen n-acylethanolamine-Hydroliserende zure amidase wordt gedesactiveerd, die een enzym is dat molecules controlerend celontsteking opsplitst.

Gebruikend een combinatie van moleculaire modellering en chemisch bibliotheekonderzoek, creeerden de onderzoekers een nieuwe samenstelling die de actie van deze proteïne blokkeert.

Wanneer gegeven aan knaagdieren, verhoogde de samenstelling de niveaus van PEA in hun immune die cellen en verminderde de hoeveelheid ontsteking door een ontstekingssubstantie wordt onthuld. Voorts wanneer beheerd aan het ruggemerg van muizen na ruggemergverwonding, verminderde de samenstelling ontsteking verbonden aan het trauma en verbeterde de terugwinning van motorfunctie.

„Deze bevindingen zijn zeer opwekkend voor het gebied van geneeskunde omdat de meeste drugs voor ontstekingsvoorwaarden efficiënt in slechts een gedeelte van de bevolking zijn en ernstige bijwerkingen hebben,“ Piomelli zegt. „Deze ontdekking van PEA toont een grootschalige belofte.“

Hij voegt toe dat de PEA-bevattende capsules een eerste kandidaat voor ontwikkeling in een waaier van immuun-reactiedrugs is. Deze mogelijkheid zal door een onderzoeksamenwerking tussen UCI en het Italiaanse Instituut van Technologie in Genua worden onderzocht.

Bron: Universiteit van Californië – Irvine

Commentaar

Remmer van palmitoylethanolamide blijkt toch niet de oplossing voor dit probleem van tekorten aan PEA in het lichaam. Deze remmers geven namelijk enorm veel bijwerkingen en in 2015 waren er zelfs calamiteiten in een klinische studie met die remmers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: