Palmitoylethanolamide PEA zinvol in longfibrose

Longfibrose is een aaandoening waarbij littekens ontstaan in het longweefsel door chronische ontstekingen. Daartegen is weinig kruid gewassen. Behalve PEA. Bij het toedienen van PEA in een diermodel voor longfibrose zie je dat de longen beschermd worden. De conclusie was:

This study demonstrates that that PEA (bestaande uit uiterst kleine en fijne deeltjes PEA) (3 and 10 mg/kg) reduces the extent of lung inflammation in a mouse model of idiopathic pulmonary fibrosis.

Wat ook boeiend is, is dat de muizen snel overlijden na een gestoorde longfunctie door fibrose, en dat de sterfte met PEA aanzienlijk afnam, waarbij de hoogste dosis het beste effect had.

Tezamen met de resultaten van PEA bij longaandoeningen zoals astma en COPD zijn deze bevindingen een extra argument om vaker bij dergelijke aandoeningen PEA in te zetten.

Kies dan wel voor een PEA die klinisch getest is op veiligheid en effectiviteit, zoals een PEA-houdend product van de Italiaanse producent een Italiaans bedrijf of PeaPlex en PeaPure dat in Nederland geproduceerd wordt. Van geen andere PEA producten is de veiligheid en werkzaamheid uidelijk, en geen andere producten zijn jaren lang onder toezicht van artsen ingezet!

Bron: Di Paola R, Impellizzeri D, Fusco R, Cordaro M, Siracusa R, Crupi R, Esposito E, Cuzzocrea S. Ultramicronized palmitoylethanolamide in the treatment of idiopathic pulmonary fibrosis. Pharmacol Res. 2016 Jul 8. pii: S1043-6618(16)30585-0.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: