PEA: kies juist en genoeg en lang genoeg

Elke dag zijn er vele mensen die informatie willen over welke PEA capsules ze het best kunnen gebruiken, hoeveel ze er van moeten gebruiken, en hoe lang ze de PEA capsules moeten gebruiken.

Welke PEA moet ik kiezen?

Er zijn vele PEA capsules verkrijgbaar, vandaar dat er sinds enige tijd een kwaliteitskeurmerk is die garandeert dat de PEA capsules met dat keurmerk klinisch getest zijn op veiligheid en werkzaamheid. Dat is het PEA-opt keurmerk, herkenbaar aan het groene vinkje met daarbinnen PEA-opt.

Alleen capsules met PEA-opt keurmerk zijn klinisch voldoende onderzocht op werkzaamheid en veiligheid. Dat is dus de beste garantie dat u zichzelf kan geven. Alle andere PEA capsules zijn op een niet eenduidige wijze geproduceerd, volgens willekeurige processen. Alleen de capsules met het PEA-opt teken zijn op een gestandaardiseerde wijze gemaakt, volgens een vast en gepatenteerd proces. Dat proces is ontwikkeld om het optimale uit PEA te halen.

Hoeveel PEA moet ik gebruiken?

Er zijn een aantal capsules met afwijkende doseringen, 450 mg, 300 mg, of zelfs 100 mg. Kies voor 400 mg capsules, en neem daar steeds 3 maal daags 1 van. Als u na 2 weken nog helemaal niets merkt, is ons advies om tenminste 6 weken dan de dubbele dosis te nemen, 3 maal 2 capsules. Als er dan een goed effect is, kunt u het beste nog een maand die dosis aanhouden. Daarna kan u verminderen en 3 maal 1 capsule nemen, ten minste voor 2 maanden. Dan kan u beslissen om 2 maal 1 capsule te nemen voor een jaar.

Er treedt geen gewenning op aan PEA. Bij chronische aandoeningen, zoals chronische pijn, diabetes, glaucoom, aderverkalking, overmatige vetzucht, is het verstandig om langdurig PEA te gebruiken.

Hoe lang moet ik PEA gebruiken?

Dat hangt uiteindelijk af van de ziekte die er is, en waarvoor u PEA inzet. Als vuistregel hanteren we dat mensen met chronische aandoeningen het beste ten minste een jaar PEA kunnen gebruiken. Meestal merken mensen met chronische aandoeningen dat PEA duidelijk effect had, als ze langzaamaan stoppen met PEA. In dat soort gevallen is stoppen dus niet verstandig.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: