Pea capsules, advies van een behandelend arts

Regelmatig krijgen we telefoontjes en emails van behandelaars die willen overleggen over patienten. Veelal gaat het dan om patienten die aanvankelijk goed reageerden op PEA capsules en dan ineens stukken minder. Meestal zijn die patienten dat overgestapt van een kwalitatief goed product, voorzien van het Pea-opt keurmerk, naar een goedkoop PEA preparaat. Daarover het volgende.

Zo ontvingen we recent van een vrouwelijke collega-arts, die inmiddels veel ervaring met PEA opdeed, het volgende epistel:
<blockquote><em>Het klopt dat ik in mijn enthousiasme veel PEA –geïnteresseerden aantrek.</em>

<em>Afgelopen zomer kwam er een goedkoop PEA preparaat uit. Vanwege het prijsverschil hebben de meeste clienten ( die reeds PEA voorzien van het Pea-opt keurmerk gebruikten), deze besteld. Het effect was zeer opvallend. (ik was toen nog niet bekend met de inmiddels bekende informatie over kwaliteitverschil in het recente artikel vanProf. JMK Hesselink)</em>

<em>Onafhankelijk van elkaar benoemde ieder dat de pijn terug kwam, het gevoelsmatig ‘niets deed’. Ieder die de goedkope PEA capsules had gekocht is direct daarna weer teruggestapt naar de oude vertrouwde en van het keurmerk voorziene PEA capsules. Sommigen hebben de verpakking opgemaakt, sommigen hebben de aangebroken verpakking gelaten.</em>

<em>De cliënten varieerden van 12 jaar tot 74 jaar. Het ging om zowel mannen als vrouwen.</em>

<em>Een andere pure PEA capsule lijkt ietsje meer effect te hebben dan de oorspronkelijke goedkope capsules, maar die goedkope PEA capsules worden dan uitsluitend gebruikt bij weerstandondersteuning en niet bij ernstige pijnen. </em>
<em>Al die goedkope zogenaamde pure PEA capsules, daar is te weinig om positief over te zijn, en heb dit verder ook niet onderzocht, aangezien het artikel van Hesselink toen op internet verscheen en mijn bevindingen hierin overeen kwamen en bevestigen. </em>

<em>Sindsdien geen andere merken meer uitgeprobeerd.</em></blockquote>
<h1>Kies voor werkzaamheid en veiligheid bij de selectie van pure PEA capsules!</h1>

Er komen steeds meer goedkope en duidelijk niet of minder werkzame PEA capsules beschikbaar. Diverse patienten en behandelaars hebben dit aangegeven, en bovenstaande reacties van een vrouwelijk arts die veel ervaring heeft met PEA spreekt boekdelen.

het is belangrijk dat men beseft dat:
<ol>
<li>Alleen de PEA capsules die voorzien zijn van het Pea-opt keurmerk zijn werkelijk klinisch getest en de effecten zijn beschreven in medische tijdschriften</li>
<li>Alleen diezelfde capsules zijn langdurig in Nederland door bijzonder veel patienten gebruikt en hebben een aangetoonde veiligheid, zuiverheid en werking</li>
<li>Als uw gezondheid u lief is, neem de adviezen van bovenstaande arts ter harte.</li>
</ol>
&nbsp;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: