Advies van Natuurarts om Pea-opt in te zetten

We ontvingen het volgende signalement van een natuurarts die al lang met PEA capsules werkt:

Als ik mensen PEA adviseer vertel ik duidelijk erbij hoe belangrijk het gebruik van een PEA-opt capsule is, en niet te zwichten voor een goedkopere optie. Zeker niet als eerste keer. In de praktijk heb ik nog niemand meegemaakt die overstapt naar een goedkoper merk en daar ook bij blijft.

Ik stuur meestal de link met het recente artikel van dr. Keppel Hesselink over PEA OPT keurmerk meestal erbij.

Ik merk dat therapeuten en artsen bij grote effecten steeds meer interesse tonen in PEA. Ik geef dan meestal een folder mee voor de huisarts/behandelend fysiotherapeut.  Clienten hebben daar ook behoefte aan merk ik. Om gedegen info te kunnen geven, en geen ‘placeboverhaal’.

Misschien zou in de infofolder van de producent de informatie over het verschil in werking van pea opt keurmerk meegenomen kunnen worden. Dat zou heel fijn zijn, Want het is voor een buitenstaander echt niet te achterhalen dat hierin zo’n verschil in werking zit.

Ik zou het zo jammer vinden als artsen/therapeuten PEA willen gaan voorschrijven en dan beginnen met een goedkoper merk, en dan meteen tegenvallend resultaat hebben!

ik vergelijk het met 2 pakken 100% puur appelsap. De ene zijn biologisch-dynamische appels via een verse-pers gemaakt. De andere is bespoten appels, geschild, gekookt, sap uitgetrokken, gezeefd en gesteriliseerd.

Allebei 100% puur appelsap, maar met totaal andere voedingswaarde voor het lichaam!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: