PeaPlex tegen pijn bij dunne vezel neuropathie

Bij neuropathische pijn lijkt PeaPlex de voorkeur te moeten genieten boven PeaPure preparaten. Bij dunne vezel neuropathie (DNV) is de beste behandeling die we voorstaan (vooral omdat er eigenlijk niets anders is), de combinatie tussen PeaPLex en een bijzondere creme, de fenytoine creme. 

Beide componenten, PeaPlex en Fenytoine zijn zenuwbeschermend en pijnstillend, en we vermoeden dat er een mooie synergie ontstaat bij het gezamelijk inzetten bij DVN.

Palmitoylethanolamide: objectieve info

Dunne vezel neuropathie wordt langzaam bekend. Het is een aandoening van onbekende oorsprong en de dunne vezels, die pijn geleiden, zijn hierbij aangetast. Het gaat om een soort versnelt ouderdomsproces.

Een vrouw van 63 had sinds jaren last van brandende pijnen aan voeten en handen. Uiteindelijk stelde de neuroloog op basis van een biopt de diagnse: DVN, dunne veelneuropathie. De vrouw kreeg amitriptyline voorgeschreven, met als gevolg verwardheid, wattebnollen hoofd, de hele dag knikkebollen en een droge mond.

Ze kreeg toen PeaPure waarom na een maand de brandende pijnen wat minder werden. Het effect was echter niet om over naar huis te schrijven. Toen werd overgestapt op PeaPlex, dat een betere keus bleek, want na enkele weken halveerde de pijn, en na 2 maanden had ze alleen nog maar sporadisch brandende pijn, en veel minder intens.

Veel oudere mensen met DVN hebben een subklinisch tekort aan vitamines B. Dan is…

View original post 59 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: