Hoe helpt het PEA-opt keurmerk bij het zoeken naar een kwalitatief goed PEA middel?

Schermafbeelding 2016-03-06 om 12.59.49

Het is heel simpel: alleen PEA capsules met het groene PEA-opt vinkje zijn langdruig onder begeleiding van artsen getest op veiligheid en werking!

Als u dus capsules wilt nemen, die veilig en werkzaam zijn, moet dit de leidraad zijn om tot een keuze te komen. Sinds 2015 zijn er vele kopieer PEA capsules op de markt gebracht. Met geen van die capsules bestaat een lange ervaring van veiligheid en werking!

Gezien de uiteenlopende kwaliteit is hier een waarschuwing op zijn plaats. Er zijn zelfs PEA capsules aangetroffen met daarin overbodige chemische oplosmiddelen, of niet werkzaam talkpoeder.

Gebruik maken van lichaamseigen stoffen

De zogenaamde Autaocoid Geneeskunde maakt gebruik van lichaamseigen stoffen, die een geneeskrachtige werking hebben. PEA is een van de belangrijkste autacoiden die momenteel beschikbaar zijn. Vandaar dat de kwaliteit en de klinische ervaring ermee ervan zo belangrijk is.

Sinds 2005 zijn er namelijk PEA producten te verkrijgen. Aanvankelijk waren dat alleen producten die gemaakt werden volgens een heel speciaal productie proces en kwaliteitsproces. Die processen waren zo specifiek en innovatief dat er patenten voor waren en zijn. In het totaal zijn er 4 patenten op deze speciale productie processen gevestigd, twee van een Italiaanse PEA producent en 2 van een producent die de PEA producten in Nederland laat samenstellen. De producten een PEA-houdend product en PeaVera (Italie) en PeaPure en PeaPlex voldoen aan deze hoge kwaliteitseisen. In die preparaten zit heel speciaal verkleind PEA. PEA is een vetachtig kristal, en moet bijzonder verfijnd worden wil het optimaal werken. In de genoemde preparaten zit heel fijn verdeeld PEA.

Namaak PEA producten

Sinds enkele jaren echter zijn er een aantal namaak of ‘me-too’ PEA preparaten te vinden op het internet. Deze middelen laten de klant NOOIT zien wat de kwaliteit is, en hoe de middelen geproduceerd zijn. In sommige van die middelen zit maar heel weinig PEA, en zitten allerlei andere stoffen, die zinloos zijn. In andere zogenaamd pure producten hebben we ook gezien dat er andere producten in kunnen zitten, en dat de puurheid nooit gedocumenteerd wordt.

PEA-opt keurmerk en verbeterde PEA formules

Gelukkig is er sinds enige tijd een kwaliteitskeurmerk, PEA-opt. Dat keurmerk garandeert dat het PEA middel zowel 100% zuiver is, en dat het geproduceerd is volgens een speciaal productie patent. Dat laatste is ook belangrijk, omdat PEA vooral optimaal werkt als het op enkele speciale wijzen geproduceerd wordt, wijzen die zowel in de Italiaanse als in de Nederlandse patenten beschreven zijn. Het PEA-opt keurmerk geeft ook aan dat het niet alleen om zuivere capsules gaat, maar ook om een verbeterde formule (zie hieronder).

Waarom vinden wij PEA-opt belangrijk?

Wat zegt het wanneer het PEA-opt keurmerk aan een PEA preparaat verleend wordt? We citeren:

PEA-opt® is een keurmerk dat uitsluitend gebruikt wordt voor producten met geoptimaliseerde Palmitoylethanolamide (PEA).

Geoptimaliseerde palmitoylethanolamide is natuurlijke PEA die via een modern gepatenteerd formuleringsoctrooi bereid is. Daardoor hebben de PEA deeltjes een speciale kwaliteit, fijnheid en verdeling in fijnheid, waardoor het biologische opnameproces in het lichaam optimaal ondersteund wordt. Dat komt de werking ten goede.

PEA4PAIN website informeert al sinds 2011 artsen, therapeuten en gebruikers over de waarde van palmitoylethanolamide. Palmitoylethanolamide is een zogenaamd autacoid, een lichaamseigen stof met genezende eigenschappen.

Autacoiden zoals PEA vormen de basis van het zelfhelende vermogen van ons lijf en een van de nieuwe fundamenten van de 21ste eeuwse geneeskunde. Omdat we deze geneeskunde willen steunen en bekend willen maken, is alleen het beste preparaat goed genoeg. Preparaten die door het bijzondere productieproces bijzonder fijne deeltjes bevatten.

De vernieuwde formules van PeaPure en PeaPlex, op basis van nieuwe formuleringen en nieuwe patenten krijgen niet voor niets het Pea-opt keurmerk. En wat verder relevant is, is dat deze middelen allen aantoonbaar 100% zuivere PEA bevatten. En dat ook duidelijk maken voor de consument met een analyse certificaat.

Van goedkope me-too’s hebben we dat niet gezien. Bovendien hebben zich bij ons al patienten vervoegd, die goed reageerden op PeaPure en een terugval constateerden na het gebruik van een goedkoop product zonder Pea-opt keurmerk. Daarom vinden wij PEA-opt zo belangrijk.

Zie ook de PEA expert pagina: http://palmitoylethanolamide.expertpagina.nl

 

2 responses

  1. Frits van Werven | Reply

    Waar bestaat het keurmerk uit?
    Waaraan kan ik zien of bij bestelling het PEA met keurmerk wordt geleverd?

    1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

      Op de website waar u bestelt moet het PEA-opt keurmerk op of bih het product staan, het Pea-opt keurmerk bestaat uit een duidelijke vink met daarin een rondje met PEA-opt daarin vermeld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: