Eczeem natuurlijk met PEA behandelen

Gereblogged

Eczeem en alle gevolgen …

Eczeem, jeuk en huidaandoeningen zijn rotziektes.

Mensen begrijpen het niet goed, denken dat het besmettelijk is, je wordt raar aangekeken, in net zwembad kom je al sowieso niet graag, en de plekken jeuken, schilferen en de medicijnen zijn nou ook niet je van het.

Nu is er eindelijk een natuurlijk alternatief, gebaseerd op het supplement PeaPure en een creme die de lichaamseigen pijnstillende en jeukdempende stof palmitoylethanolamide (PEA) bevat. PEA: een beschermend molecuul in de huid.

Tekorten van PEA in de huid bij chronische beschadigingen.

De logica om PEA te geven bij eczemen en beschadigingen van de huid, bijvoorbeeld door bestralingen bij kankerbehandelingen, te veel zonlicht of chronische ontstekingen is, omdat er dan te weinig van de natuurlijke beschermende stof PEA in de huid zit. Ook is recent duidelijk geworden dat de eczematische huid zelf poogt om de beschermende stof PEA extra aan te maken. PEA moduleert dan de overmatige en chronische ontsteking in de huid. Maar misschien goed met een citaat te beginnen van een Amerikaanse dermatoloog over de resultaten van PEA creme bij eczeem:

An open-label, international study assessed 2,456 people aged 2–70 years with mild to moderate atopy treated with adjunctive PEA cream. Results were presented as a poster by Dr. B. Eberien-Koeing and associates at the 2006 annual meeting of the American Academy of Dermatology. They assessed itching, erythema, scaling, dryness, lichenification, and excoriation. “With PEA cream everything significantly improved or was eliminated,” Dr. Smith said.

In Amerika is er bijvoorbeeld een PEA houdende creme op de markt die van overheidswege de medische indicatie heeft: ‘bescherming tegen bestralingen door kanker‘. PEA is een molecuul dat de huid zelf produceert, maar dat bij ernstige beschadigingen en chronische ontstekingen te weinig aangemaakt wordt. Dan kan het geven van PEA via capsules en creme’s een uitkomst bieden, hieronder daarover meer.

Kinderen, jeuk en eczemen

Ook kinderen kunnen enorm veel last hebben van eczeem, vooral door de jeuk krabben ze meestal alles kapot. De meest gebruikte medicijn tegen eczeem (en jeuk) is gebaseerd op corticosteroiden, die veel nare bijwerkingen hebben. Dat geldt ook voor de behandeling van het (jeukende) atopische eczeem.

Verder kunnen ook nierdialyse patienten een rode, en ontstoken huid hebben, en heel veel jeuk. Evenzo mensen met kanker die bestraald worden, tot en met kindertjes met luier eczeem toe. Voor al deze patienten bestaat nu eindelijk een natuurlijk alternatief in een creme. Zodat de corticosteroid creme’s niet meteen uit de kast hoeven te komen. PEA creme bevat de natuurlijke pijn en jeuk stillende en ontstekingsremmende natuurlijke stof palmitoylethanolamide.

Er zijn een aantal studies gedaan vanaf 2005 die duidelijk laten zien dat PEA zeer zinvol kan zijn bij huidaandoeningen die gepaard gaan met jeuk, roodheid, eczemen, beschadigingen en pijn. Nu bestaat er dus een nieuwe methode, die de natuurlijke weg volgt bij de behandeling van eczemen en jeuk. Op basis van een natuurlijke ontstekingsremmende en jeukverminderende stof, het supplement palmitoylethanolamide (PeaPure), samen met een PEA creme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: