Patientenervaring: sporttrauma na overbelasting en bescherming door PeaPure (Plantaire fasciitis)

PeaPure bij faciitis plantaris sportletsel

PeaPure bij faciitis plantaris sportletsel

Plantaire fasciitis, fasciitis plantaris of fibromatose van de fascia plantaris is een ontsteking van de grote bindweefselplaat aan de onderkant van de voetzool, die de stevigheid van de voetzool verzorgt.

Fasciitis plantaris is een vaak voorkomend overbelastingsletsel van de voet. Sporters kunnen er dus last van hebben. De symptomen: pijn onder het hielbeen (calcaneus) en/of onder de voetzool tijdens gewichtsdragende activiteiten zoals stappen en lopen.

Een cursus Yinyoga was de ooraak van een overbelasting van deze bindweefselplaat. Door extreme rek op de voet, de voet werd met een touw opgerekt in flectiestand, ontstond irritatie van het bindweefsel en een Plantaire fasciitis. Dat kan soms heel lang duren voordat de klachten na die overbelasting weer afnemen.

Overbelasting voet na YinYoga oefening

Deze man, die een cursus YinYoga op een retraite deed, kreeg na de eerste dag klachten van pijn bij lopen aan de linkervoet, aansluitend op de rekoefening. Een behandeling met hoog gedoseerd PeaPure (3 mal daags 2 capsules) deed de klachten afnemen in een periode van 3 dagen. Terwijl hij aanvankelijk alleen hinken kon, kon hij na enkele dagen weer normaal, symmetrisch lopen. De klachten waren geheel verdwenen na 8 dagen.

Van PEA weten we dat het een weefselbeschermend en herstellend molecuul is. PEA is bij sportletsels een goede mogelijkheid om het natuurlijk herstel te bespoedigen. Ook bij chronische pijnklachten die vanuit de spieren ontstaan, zoals bij fribro, is de behandeling met PEA een goede invalshoek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: