Bestralingsschade, radiatie schade van de huid en PEA creme

Nieuw beschikbaar gekomen PEA creme

Nieuw beschikbaar gekomen PEA creme

De huid kan behoorlijk beschadigd worden door radioactieve straling die vaak hand in hand met een chemokuur gegeven wordt.

Tot voor kort was daar weinig aan te doen. Nu, met het beschikbaar komen van palmitoylethanolamide (PEA) als supplement en als creme ziet het er beter uit.

PEA is namelijk bewezen beschermend voor cellen die ernstige stress ondergaan. Zoals bestraling bij de behandeling van kanker. Al 30 jaar geleden vonden biologen dat PEA cellen beschermt tegen allerlei schade. Inmiddels is dat bewezen door vele experimenten. PEA kan zowel van binnenuit als van buitenom de huidcellen beschermen tegen bestralingsschade (en ook tegen schade door zonlicht en veroudering). Hieronder nieuwe gegevens over de bescherming die PEA creme geeft bij zonlicht beschadigingen.

PEA creme beschermend tegen stralingsbeschadiging

PEA creme beschermend tegen stralingsbeschadiging

De firma Russell Science heeft een nieuwe creme ontwikkeld die 5 maal zoveel PEA bevat dan creme’s die al beschikbaar waren, en de PEA verwerkt in een bijzondere beschermende creme die de simpele naam draagt PEA creme.

Op de bijsluiter van PEA als supplement wordt ook aangeraden de PEA creme te gebruiken bij zenuwschade, om de kleine huidzenuwen tot rust te brengen bij chronische pijnen. Nu geldt dat ook voor bestralingsschade.

Er was ook al eerder bewezen dat PEA schade kan beperken die aangericht wordt door kanker behandelingen m,et cytostatica. Dat geldt nu ook voor de huid, nu er PEA creme is. Elders op deze website meer over de wetenschap rond PEA als creme.

Ons advies bij bestralingsschade van de huid is:

1. 2-3 maal daags PEA creme dun opbrengen
2. Gedurende tenminste 2 maanden 3 maal daags 400 mg PEA capsules

Om bestralingsschade van te voren zo veel mogelijk te verminderen geldt hetzelfde advies. Natuurlijk is het onmogelijk om alle schade te voorkomen, maar uit onderzoek bij kankerbehandelingen blijkt wel dat PEA de bijwerkingen zo duidelijk minderen kan, dat er zelfs meer van de cytostatica toegediend zou kunnen worden, om zo een beter resultaat te behalen.

Zie onder de link meer info

3 responses

  1. PEA cream also has a therapeutic effect in Atopic dermitis

    Skin barrier defects in atopic dermatitis include increased stratum corneum chymotryptic enzyme, increased proteases, decreased maturation of lamellar bodies, and decreased filaggrin.

    Palmitamide MEA (PEA) is an important component of your cream, and PEA is naturally occurring, essential fatty acid with anti-inflammatory properties. The product can increase levels of PEA in deficient atopic skin up to 900%, she said.

    Researchers conducted a PEA study in which patients served as their own controls. Atopic patients applied PEA and Eucerin cream to their left wrist and forearm, and Eucerin cream only to their right wrist and arm. “After 2 weeks you can see the difference,” a consultant dermatologist said.

    An open-label, international study assessed 2,456 people aged 2–70 years with mild to moderate atopy treated with adjunctive PEA cream. Results were presented as a poster by Dr. B. Eberien-Koeing and associates at the 2006 annual meeting of the American Academy of Dermatology. They assessed itching, erythema, scaling, dryness, lichenification, and excoriation. “With PEA cream everything significantly improved or was eliminated,”according to the dermatologist.

  2. […] dunne vezel neuropathische pijn 2. bestralingsschade van de huid 3. atopische eczemen 4. luier eczemen bij babytjes 5. Kinder eczemen 6. ernstige jeuk bij […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: