CIAP, polyneuropathie: zenuwen beschermen met Vitamine D3 en palmitoylethanolamide (PeaPure)

IMG_3515

CIAP. Niemand weet eigenlijk wat dat is. Het is een zogenaamde armoede diagnose. CIAP betekent niets meer of minder dan dat er een stoornis in meerdere zenuwen is, waar we de aard niet van kennen. Omdat artsen de aard en de oorzaak niet kennen, is oorzakelijke behandeling niet mogelijk. Voordat artsen via uitgebreide klinische studies er achter gekomen zijn wat de oorzaak van CIAP is, en hoe die oorzaak te behandelen, zijn we tientallen jaren verder. En dat schiet dus niet op als je nu een CIAP hebt. Dat is armoede. Is er dan echt niets te doen. Zeker wel. Je moet het alleen weten.

Wat nu te doen bij CIAP?

Er is een behandel protocol ontwikkeld, dat de zenuwen ondersteunt, beschermt en bij de aanwezigheid van pijn de pijn vermindert.Dat protocol is inmiddels ruim 3 jaar getest en er zijn vele patienten met CIAP en pijn die er baat bij hebben gehad, en nog steeds hebben. Ook zijn er patienten met CIAP, die inmiddels veel minder of geen pijn meer hebben, en die ook zeggen beter te lopen en minder bizarre gevoelens in de voeten te hebben.

Verder zijn er een aantal patienten met doofheid aan de voeten, die menen dat de doofheid ook minder geworden is. Of ze zeggen dat de snelheid van gevoelsvermindering tot staan gebracht is. Het protocol bestaat heel simpel uit 2 natuurlijke stoffen waarvan we denken dat ze de zenuwen ondersteunen, de zenuwen beschermen tegen verdere schade, en de regeneratie van de zenuwen mogelijkerwijs verbeteren. Beide stoffen zijn lichaamseigen moleculen, die geen bijwerkingen van betekenis hebben.  De stoffen zijn vitamine D3 en palmitoylethanolamide (als supplement PeaPure).

https://www.youtube.com/watch?v=btO3zCsWsEM

Dosering PeaPure en vitamine D3 bij CIAP

Eerste maand 3 maal daags 400 mg PeaPure en 2000 IE vitamine D3. Bij onvoldoende resultaat 2de maand dubbele dosis PeaPure en 1000 IE vitamine D3. Na 2de maand bij resultaat terug naar 1200 mg PeaPure per dag en hou het op 1000 IE vitamine D3. Je kan het gehalte in je bloed laten bepalen door de huisarts. Zorg dat het gehalte rond de 80 komt.

Lees meer op de volgende link

Hoe is de optimale aanpak bij CIAP?

Stap 1 is bij de huisarts het vitamine D3 laten bepalen; zoals gezegd is dat meestal te laag. Het gehalte in het bloed moet 80 worden. Er zijn echter regelmatig patienten met CIAP, ook zonder pijn, die een gehalte hebben van onder de 40 of zelfs onder de 30.

Neem gedurende een langere tijd vitamine D3 capsules, liefst op basis van vitamine D3 opgelost in olie, zoals bijvoorbeeld in capsules. Die capsules bevatten 1000 IE vitamine D3, neem die capsules in na de maaltijd. En zorg dat er in de maaltijd altijd iets van vet aanwezig is, bijvoorbeeld een beetje olijfolie. Vitamine D3 kan namelijk beter in het lichaam opgenomen worden als er vet bij zit.

Neem gedurende een langere tijd drie maal daags 400 mg PEA capsules, ook na de maaltijd. PEA is een lichaamseigen vetstofje, dat vermoedelijk ook het beste opgenomen wordt als er wat vet in de maaltijd zit.

Hoe lang is langere tijd bij de CIAP behandeling?

Men raadt aan ten minste 6 maanden. Zenuwen herstellen namelijk heel langzaam, en om te merken of deze behandeling de CIAP afremt of stabiliseert moet je toch ten minste een half jaar het geprobeerd hebben.

Er wordt geadviseerd aan CIAP patienten om tijdens het protocol gericht fysiotherapie te volgen, om de stabiliteit, het evenwicht en de kracht in de benen en voeten zo goed mogelijk te ondersteunen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: