De Palmitoylethanolamide-INP creme’s

Schermafbeelding 2013-11-29 om 20.30.00

Pijnstillende stoffen hebben vaak hele vervelende bijwerkingen, waardoor patienten met de behandeling moeten stoppen. Dat vond het Instituut voor Neuropathische Pijn (INP) al jaren erg vervelend voor die patienten. De pijnstillende stoffen zijn op zich goed, maar als vele patienten deze stoffen niet kunnen verdragen, dan helpt dat niet zo.

Daarom is het INP  een 10-tal jaren  geleden met een groot ontwikkelingsprogramma gestart om pijnstillende creme’s te maken. Creme’s die de pijn direct via de huidzenuwen tot rust brengt. In de loop van de jaren heeft het INP een optimale creme basis kunnen ontwikkelen, die de pijnstillende werking van de middelen die er in gemengd hebben, zoals bijvoorbeeld ketamine, amitriptyline of baclofen, versterkt. De nieuwste creme, die in 2016 ontwikkeld werd, fenytoine creme, lijkt inmiddels ook behoorlijk effectief te zijn.

Voor de basis, die de INP creme basis genoemd is, zijn een aantal stofjes uitgekozen, waaronder het lichaamseigen vetstofje palmitoylethanolamide, zodat de werking optimaal wordt.

Via feedback van patienten via een online monitor systeem on line is het gelukt de ervaringen van die patienten te gebruiken om deze creme’s zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. De INP cremes maken gebruik van de dubbele werkzaamheid van de toevoeging van palmitoylethanolamide en de versterking ervan door de in de creme aanwezige pijnstillende stoffen. Het is een innovatie op het gebied van pijnstilling: goede effectieve pijnstilling, zonder bijwerkingen!

Momenteel, anno 2014, werken het INP samen met een aantal internationale pijnspecialisten, o.a. in Engeland, Canada, Italie en Oosteuropa, om deze INP creme’s nog verder te perfectioneren en de werking ervan ook internationaal bekend te maken. De INP creme’s van het instituut zijn sinds 2010 in vele internationale artikelen voor artsen  in detail beschreven. De meeste ziektekosten verzekeraars vergoeden de kosten van de creme’s.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: