De natuur uw arts: PeaPure tegen Griep

Met natuurlijk palmitoylethanolamide tegen de griep

Met natuurlijk palmitoylethanolamide tegen de griep

In de natuur uw arts het volgende artikel:
2013-GRiep-PEA-de natuurart

Dit artikel gaat over griep behandelen en voorkomen. Dit heeft de laatste jaren voor aardig wat deining gezorgd. Het is namelijk duidelijk is geworden dat farmaceutische antigriepmiddelen zoals Tamiflu en Relenza vele vervelende bijwerkingen kunnen opleveren, en misschien zelfs helemaal niet werken. En over vaccinatie is ook veel te doen. Zelfs onder de topexperts zien we verschillen van mening. Recente en grote studies naar de werkzaamheid van vaccins bij griep zijn niet erg optimistisch.

Maar jaarlijks zijn er wel wereldwijd 5 miljoen ernstig zieken door griep en 500.000 doden in de geindustrialiseerde landen. Wat nu te doen?

In een internationaal medisch tijdschrift hebben in Juli 2013 2 Nederlandse hoogleraren een nieuwe behandeling onthuld om griep en verkoudheid te voorkomen en te behandelen met een natuurlijk middel. Het gaat om PEA. PEA staat voor het onuitsprekelijke woord PalmitoylEthanolAmide. Het is een lichaamseigen stof die in Nederland beschikbaar is als supplement (PeaPure).

De hoogleraren hebben namelijk ontdekt dat er in de 70ger jaren van de vorige eeuw een 6-tal grote studies met in totaal meer dan 3000 mensen uitgevoerd zijn, studies die door de tijd vergeten zijn. Het ging echter om goed opgezette onderzoeken, die dubbelblind en placebo- gecontroleerd waren, eisen die ook nu gelden voor dergelijk onderzoek. De stof die onderzocht werd was PEA en de werkzaamheid ervan bij griep en verkoudheden.

In een eerste studie werden 468 vrijwillers opgenomen, allen werknemers van de Skoda auto-fabriek. De tweede studie omvatte 918 vrijwilligers, militairen tussen 18-20 jaar uit het leger. In de eerste studie bleek dat het innemen van PEA de koortsepisodes en de symptomen koorts en hoofdpijn significant verminderden met 45.5%. Het totale aantal dagen met griep was ook significant minder bij inname van PEA. Bij de militairen bleek dat de stof eveneens een meetbaar en significant gunstig effect had op het voorkomen van griep en verkoudheden.

In al die 6 studies bleek steeds dat PEA bijzonder veilig was, er waren geen bijwerkingen, en dat het de kans op griep duidelijk en (significant) meetbaar verminderde. En dat het bovendien de ernst van de griep, als je het eenmaal had, kon verminderen. Dat gold ook voor kinderen, zelfs voor hele jonge kinderen van 4 jaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: