Palmitoylethanolamide (PeaPure) bij ernstige jicht teen

Ontsteking bij jicht teen, behandeling met Peaure

Een patient liet het volgende weten: “Ik kreeg afgelopen maand ineens steeds meer pijn aan mijn rechter grote teen, de teen werd rood en zeer pijnlijk, en zwol op. Ik kon steeds slechter lopen.”

Dat is een jichtaanval: Jicht geeft pijn in een gewricht, meestal aan de basis van de grote teen, soms in de middenvoet, enkel, knie of pols. Wanneer de ontsteking opkomt, wordt het gewricht dik, rood en warm. Dit noemen we een jichtaanval.

“De huisarts schreef me diclofenac voor maar de teen bleef dik en pijnlijk. Toen kreeg ik colchicine, een giftige stof uit een bepaalde plant. Daar werd ik misselijk van en ik moest ermee stoppen. Beide stoffen hielpen dus niet of van de wal in de sloot.”

Commentaar:

  • Bij een aanval van jicht helpen NSAID’s zoals diclofenac,naproxen of ibuprofen. Deze middelen kunnen de pijn binnen een of twee dagen verminderen. NSAID’s kunnen maagklachten geven en de werking van sommige andere medicijnen beïnvloeden. Mensen met hart-, vaat- en nierproblemen en mensen boven de 70 jaar moeten extra voorzichtig zijn met het gebruik van NSAID’s.
  • Als NSAID’s niet binnen drie tot vijf dagen helpen, kan eventueel colchicine de pijn verminderen en de ontsteking remmen. U krijgt dan 2 tot 3 keer per dag een tablet colchicine tot de pijn verdwenen is. Stop met het middel als de klachten na 3 dagen nog niet verminderd zijn. Stop direct met colchicine als u klachten krijgt zoals een branderig gevoel in de keel, misselijkheid, buikkrampen of diarree. Dat zijn tekenen dat uw lichaam colchicine niet verdraagt.

Daarna kwam een kennis langs, ik kon inmiddels alleen nog maar strompelen en lag vrijwel de hele dag op bed. Hij raadde me aan PeaPure te nemen. Ik heb dat besteld, het was gelukkig meteen de volgende dag in huis, en binnen 2 dagen was de pijn weg en de roodheid en de gezwollenheid was een stuk minder. Nu na een week kan ik weer lopen zonder pijn. Jammer dat mijn huisarts dat middel niet kende. En geen bijwerkingen gemerkt.

Lees hier de essentials rond PeaPure

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: