Hoe de natuurlijke pijnstiller palmitoylethanolamide (PeaPure) gebruiken bij hernia pijnen

Palmitoylethanolamide (PEA) is uitvoerig onderzocht bij vele beklemmingen van zenuwen, waaronder beklemmingen van zenuwen door hernia’s. Hernia’s in de rug geven gemene pijnen in het been. Dat komt omdat de grote beenzenuw afgekneld wordt door de hernia. Die zenuw heet de nervus ischiadicus. Vandaar dat hernia ook wel eens ischias genoemd wordt.

In een aantal studies bleek PEA, in NL verkrijgbaar als PeaPure, de pijn te verminderen en de genezing van de zenuw te bevorderen.

Hoe PeaPure in te nemen bij pijn door een hernia?

Neem de eerste 3-4 weken 1200 mg PeaPure per dag, bv als drie maal daags een 400 mg PeaPure capsule. Pijnvermindering merk je meestal binnen enkele dagen tot weken. Mocht dat na 3-4 weken niet het geval zijn, verdubbel dan de dosis. Meestal neemt de pijn daarna duidelijk af. Ook nachtelijke spierkrampen die soms ontstaan bij hernia reageren gunstig op PeaPure.

Als na 2 maanden de pijn niet afgenomen is, dan ben je helaas een zogenaamde non-responder voor PeaPure. Gelukkig is gebleken dat meer dan 50% van de hernia patienten positief op PEA reageren. Dat wordt in de geneeskunde uitgedrukt met het begrip Numbers Needed to Treat. De Number Needed to Treat voor PEA bij een hernia is 1.5; dat wil zeggen als je 3 patienten die herniapijn hebben met PEA behandeld, hebben er 2 baat bij de behandeling met PeaPure en 1 niet.

Behoor je (helaas) tot die ene patient, dan is het niet zinvol om na 2 maanden nog PEA te blijven nemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: