Jaren lang vaginale pijnen, vulvodynia, anale pijnen en geen geslachtsgemeenschap meer

Een 33 jarige vrouw vervoegde zich bij een pijnbehandelaar met de volgende klachten: vaginale pijnklachten bij vrijen, fietsen en zitten, anale pijnen.

Deze klachten waren ontstaan volgend op een langdurige vaginale ontsteking, die begon rond 2004 (een hardnekkige fluor vaginals, aldus de gynaecoloog die haar in 2007 onderzocht). Herhaaldelijke behandelingen met anti-candida middelen (zowel oraal als lokaal intravaginaal) hadden geen effect. Uit kweken in 2007 bleekook geen bacteriele of schimmel infectie. Er waren ook pijnklachten bij het ontlasten.

De gemiddelde pijnklachten werden door haar op een 5-6 over 10 geschat.

Patiente had door de pijn al jaren geen geslachtsgemeenschap gehad. Bekkenfysiotherapie, vezelrijk dieet, en chirurgische behandeling voor aambeien leverden allen geen blijvende vermindering van de klachten.

De diagnose diagnose proctodynia werd gesteld (onbegrepen persisterende anale pijnklachten), en daarnaast de diagnose vulvodynia (onbegrepen, persisterende vaginale pijnklachten).

Daar de patiente aangaf dat de bekkentherapeut ook hypertonie van de bekkenbodem had gediagnosticeerd, werd we de patient behandeld met een pijnstillende en spierontspannende vaginale creme op basis van baclofen, zowel intravaginaal als rectaal (in de anus) aan te brengen.

Baclofen creme heeft zowel een pijnstillende als een spierontspannende werking. Tevens schreven de pijnarts het pijnstillende en natuurlijke supplement PeaPure voor, drie maal daags 400 mg.

Een maand na het begin van de behandeling gaf patient aan dat de pijnklachten 30% minder waren, en dat vooral de vaginale klachten aanmerkelijk verbeterd waren.

3 maanden na het begin van de behandeling kon patiente voor het eerst sinds jaren weer geslachtsgemeenschap hebben. Ook waren de pijnklachten 50% minder en soms geheel afwezig. Zitten en daardoor werken was ook mogelijk geworden. Het ontlasten was niet meer pijnlijk. De spanning in het bekkengebied was voor haar ook aanmerkelijk veel minder.

Chronische vaginale pijnen komen veel voor. Men schat zelfs bij 1 op de 10 vrouwen. Velen durven daar niet over te spreken. Uit het verhaal van deze patiente blijkt echter, dat met simpele, bijwerkingsarme behandelingen deze klachten aanmerkelijk kunnen verbeteren.

De combinatie PeaPure met baclofen creme is bij onbegrepen vaginale pijnklachten een goede combinatie zonder bijwerkingen!

One response

  1. Reblogged this on Feetburning's Blog and commented:
    PEA kan ernstige chronische vaginale pijnklachten verminderen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: