Palmitoylethanolamide (PeaPure, een PEA-houdend product): een bewezen veilige en natuurlijke stof; update 2013

Palmitoylethanolamide (PeaPure, een PEA-houdend product) is een veilige natuurlijke stof. In 2013 werden nieuwe gegevens bekend gemaakt.

Bij kinderen is palmitoylethanolamide getest tot 50 mg per kg lichaamsgewicht. Deze kinderen kregen deze hoeveelheid gedurende 2 weken. Er werden geen bijwerkingen waargenomen.Palmitoylethanolamide (safety)

Bij volwassenen is palmitoylethanolamide gegeven tot 100 mg per kg lichaamsgewicht. De volwassenen kregen deze hoge dosering gedurende 3 weken. Er waren geen bijwerkingen. We citeren de oorspronkelijke paragraaf hierover, omdat dit nieuwe gegevens zijn:

SafetyPalmitoylethanolamide (PeaPure, een PEA-houdend product)

SafetyPalmitoylethanolamide (PeaPure, een PEA-houdend product)

PEA is een werkzame stof zonder problematische bijwerkingen. PEA is een natuurlijke vetstof. Net zoals olijfolie geen bijwerkingen heeft, heeft PEA dat dus duidelijk ook niet.

PEA heeft een bewezen ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Daarom wordt aanbevolen bij chronische pijnen te starten met PEA gedurende ten minste 8 weken. De dosis om te beginnen is 1200 mg per dag, bijvoorbeeld 3 maal daags 400 mg PeaPure of 2 maal daags 2 tabletten van 300 mg een PEA-houdend product. Na 2 weken kan bij onvoldoende resultaat de dosis opgehoogd worden. 30 mg per kg lichaamsgewicht is een optimale dosis.

Zulke hogere doseringen worden afgeraden voor PEA producten waarin ook andere stoffen inzitten, zoals resveratrol of luteolin; of andere minder duidelijk gedefinieerde plantaardige stoffen, zoals Glailia; en Achilles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: