Ervaringen en beschrijvingen van effecten van palmitoylethanolamide (PeaPure) door patienten

Patient 1. Een 72 jarige invalide dame, Video:

Deze 72 jarige dame viel 13 jaar geleden van een trapje en verstuikte haar linker enkel, waarop een Sudeckse dystrofie (CRPS type 1) zich ontwikkelde, aanvankelijk alleen links maar daarna ook aan de rechter voet. Er was ernstige brandende pijn, het was lastig om te slapen met deze pijn en mevrouw moest zeer regelmatig haar voeten koelen met koelelementen tegen de brandende pijnen. De pijn kon zeer ernstig zijn, met pieken maar was meestal graad 6-8 op een schaal van 0 tot 10, waarbij 10 de meest erge pijn is die je je kan voorstellen. Haar kwaliteit van leven had sterk ingeboet daardoor en ze gaf zichzelf een 4 op het schoolrapport van het leven.

Palmitoylethanolamide onder de tong en ketamine crème op de pijn

Aangezien alles al geprobeerd was werd de natuurlijke en lichaamseigen palmitoylethanolamide (PeaPure) gegeven, een ontstekingsremmer en een pijnstiller, samen met 10% ketamine crème.

Na 10 dagen kwam ze weer op het spreekuur en liep toen al met een stok, de pijn was zeer veel minder geworden en de zwelling van beide voeten was eveneens minder.

Na een ongeveer maand zagen we haar weer en toen ontwikkelde zich het gesprek dat u op video kan zien.

De zwelling en de pijn was meer dan 50% minder na een maand behandelen, en ze liep zelfs niet meer met een stok! Dat was in de 13 voorafgaande jaar nooit voorgekomen.

Patient 2. Een 10 jarig hondje met pijn: Video

King Charles spaniel van 10 jaar met syringomyelie kon bijna niet meer lopen en had ernstig ontstoken oogjes. De behandeling met Palmitoylethanolamide ( PeaPure) bracht een ommekeer; het hondje loopt weer, en niet te zuinig voor zijn 10 jaar, en de oogjes pussen niet meer, hij kijkt weer helder de wereld in en heeft er weer zin in!

Sinds oktober 2012 is het oude hondje overgestapt op PeaPure, poeder direct uit de capsules op het vlees,(zonder geen sorbitol zoals in een PEA-houdend product zit) , en het gaat zelfs nog beter. Hier een verslag. Dosering voor honden tussen 10-30 mg per kg hond…

Het zijn hele lieve hondjes, de Cavalier King Charles spaniels. Helaas is hun schedeltje een beetje te kort, en daardoor komt er vaak een nare aandoening voor, waardoor de hondjes heel erg veel pijn hebben. Die aandoening heet syringomyelia. Als de hondjes dat hebben, hebben ze zoveel pijn, dat ze niet meer kwispelen, met dichte oogjes liefst in een hoekje wegkruipen.

Nu is er hoop voor deze hondjes. En niet alleen hoop. Twaalf hondjes die heel veel pijn hadden zijn behandeld met PEA. Met verbluffende resultaten. Bij alle twaalf hondjes keerde de zin in het leven geheel terug! We doseerden 150 mg PEA twee maal daags. PEA werkt bij Cavalier spaniels minstens zo goed als bij de menselijke patienten die wij zien met centraal neuropathische pijn. De aandoening die zoveel pijn geeft bij de spaniels is ook bekend bij mensen, onder de zelfde term.

Patient 3: Dame met Charcot-artrose voet en neuropathie pijnen:

Deze dame, vrouw van een dermatoloog die ook aan het woord komt, heeft al vele jaren neuropathische pijnen die niet reageerden op reguliere medicatie. Sinds 2 jaar heeft ze er een gemene complicatie bij, een Charcot voet. Dat is een late complicatie van suikerziekte. Charcot arthropathie of neuropathische arthropathie, is een aandoening die sommige diabetici met perifere neuropathie (verlies van gevoeligheid) na 8 tot 10 jaar overkomt. De artrose pijnen kunnen de neuropathie pijnen verergeren. Soms echter is de Charcot voet ook pijnloos, doordat de gevoelszenuwen kapot zijn. Er is ontdekt dat het natuurlijke supplement palmitoylethanolamide (PeaPure), samen met ketamine creme bij artrose pijnen en diabetische pijnen een goede combinatie is. Haar echtgenoot die dermatoloog is, geeft commentaar bij dit vraaggesprek. Het is goed om een onpartijdige arts deze observaties te horen doen.

Patient 4: Polyneuropathie pijn en invalliditeit behandelen o.a. met palmitoylethanolamide

Erge pijn kan tot de rostoel leiden, zoals bij deze patient. Nu loopt ze weer zonder stok. (INP)
PeaPure is een middel is puur en bevat geen chemische bijmengsels, en bevalt goed. PeaPure een supplement dat palmitoylethanolamide (PEA) bevat, een lichaamseigen pijnstiller en balansbrenger, waarvan u 3 maal daags 400 mg capsules gaat gebruiken. De eerste tien dagen adviseren we om de capsules open te maken en het poeder onder de tong te strooien, en daarna stapt u over op drie maal daags een capsule inslikken. PeaPure is via www.RS4supplements.com te verkrijgen.

Patient 5: CIAP met pijn, behandeld met PEA en amitriptyline creme

CIAP is een chronische polyneuropathie die veelal met pijn in de voeten gepaard gaat. De pijnen kunnen heftig zijn, snijdend en brandend, of alsof je op prikkeldraad loopt. Deze 81 jarige heer heeft al 2 jaar CIAP, door de neuroloog gesteld op basis van het EMG, met pijn die niet reageerde op pijnstillers. Van de pijnstiller Lyrica ervaarde hij te veel bijwerkingen, alsof hij buiten zichzelf stond, zo zei hij.

Patient 6: Speekselklier kanker, bestraling, pijn en PEA met creme

Een ernstige pijn, onbehandelbaar, 10 over 10 bij een jonge vrouw met speekselklier kanker en vele operaties en bestralingen van haar linker gezichtshelft. Behandeling met het natuurlijke supplement palmitoylethanolamide (PeaPure, 1200 mg/dag) en een lokale pijnstillende creme, Neurontin of gabapentine creme deed de pijnintensiteit dalen van 10 naar 4.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: