Wat is de essentie van Pepure, een PEA-houdend product en een PEA-houdend product?

De essentie van PeaPure en een PEA-houdend product is het natuurlijke stofje palmitoylethanolamide. Dat is bekend sinds 1957 als bestanddeel van eieren, pinda’s en andere voedingsmiddelen. De essentie van palmitoylethanolamide is dat het cellen beschermt, pijn vermindert, uit de hand gelopen ontstekingen weer in het gareel brengt en de zenuwen ondersteunt en herstelt.

Dat is nogal veel voor een stofje. Dat palmitoylethanolamide zo veel indrukwekkende werkingen kan hebben, komt omdat de stof in het natuurrijk gedurende miljoenen jaren uitgerijpt is. De eerste levende wezens die palmitoylethanolamide produceerde om de eigen cellen te beschermen tegen schade waren planten en simpele zeedieren, zoals de zeekomkommer. We vinden nog steeds palmitoylethanolamide in planten en in zeekomkommers. Maar het komt voor in alle gewervelde dieren. En natuurlijk ook in mensen

In 1972 werd in een groot experiment duidelijk, met vele honderden muizen, dat de beschermende werking van palmitoylethanolamide zelfs zo ver kan gaan dat het de sterfte van muizen die blootgesteld werden aan giftige stoffen en bacterien, die infecties veroorzaakten, voor een groot deel kan verminderen. Dat was een behoorlijke eye-opener.

Sinds 1972 zijn in 8 klinische studies bij griep en verkoudheid, en in bijna 40 klinische studie met chronische pijn in mensen de cel-beschermende en balans-brengende eigenschappen van palmitoylethanolamide bewezen.

In een PEA-houdend product en PeaPure zit palmitoylethanolamide; in een PEA-houdend product 200 mg of 400 mg, in een PEA-houdend product 300 of 600 mg en in PeaPure 400 mg.

Het enige daadwerkelijke verschil tussen deze drie is de zuiverheid, die in de onderstaande tabel blijkt: en de meeste vormen zitten allerlei chemische en farmaceutische stoffen bijgevoegd, alleen PeaPure is zuiver en bevat uitsluitend PEA.

%PEA in  PeaPure, een PEA-houdend product

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: