Pijn na beroerte 50% minder met PEA: een tandarts aan het woord

Een patienten verhaal van een tandarts met pijn na een beroerte.

Ik heb nu een jaar geleden twee CVA’s gehad in twee weken tijd .De eerste postoperatief na een paretieele colonresectie, de tweede binnen een week na thuiskomst. Ik ben er relatief goed af gekomen .

7 maanden na de CVA’s ging het verminderde gevoel over in een wat branderig gevoel.

Dat werd allengs erger en gezocht naar wat er met mij aan de hand was, pijn na CVA.

Ik kwam tot de conclusie dat het neuropatische pijn is en gezocht naar wat er aan te doen is. Daar werd ik niet echt vrolijk van, als je ziet wat daarvoor aan medicatie voorgeschreven wordt en wat de bijwerkingen daarvan zijn.

Ik heb hele slechte ervaringen met wat regulier voorgeschreven wordt aan medicatie en heb er mijn twijfels over of heel veel geneesmiddelen die standaard worden voorgeschreven, gezien hun bijwerkingen, gebleken in de tijd, anno 2011, de EMA goedkeuring nog wel zouden halen.

Maar goed, uiteindelijk uitgekomen op Palmitoylethanolamide ( PeaPure) als een mogelijk, in mijn gevoel, veilig alternatief in combinatie met de noodzakelijke medicatie die ik heb.

Ik ben begonnen met “het starters programma” (twee maanden PEA therapie) en kan zeggen dat ik 40 tot 50 % minder pijn heb en daardoor beter kan functioneren in mijn dagelijkse leven.

Mijn werk als tandarts kan ik niet meer doen door mijn CVA’s, fijne motoriek en gevoel links ben ik kwijt………. so it be………

Maar door de neuropathische pijn verloor ik meer dan mijn werk. Ik kook graag en kon geen koekenpan meer handelen.Ik kreeg steeds meer pijn ook in mijn erogene zones en verloor daardoor mijn libido en op sexueel gebied mijn zelfvertrouwen.

Gelukkig heb altijd mij gerealiseerd ……. je leeft NU en niet Gister of morgen en heb mijn vrouw en schat van een kindje van 24 aan mijn zijde , om samen te relativeren en te lachen,iedere dag, om en met elkaar.

Lang verhaal, maar wilde het heel graag delen. Pijn is er nog wel, maar meer op de achtergrond , maar de belemmering om lief te kunnen hebben is nagenoeg verdwenen , we kunnen weer genieten van en met elkaar en dat was voor mij 4 maanden ……………. niet haalbaar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: