Montalcini legt het concept ALIA-mides uit, en de beschermende werking van palmitoylethanolamide

Professor Rita Levi-Montalcini die in 1986 de Nobelprijs kreeg voor geneeskunde, legt hier uit wat beschermende moleculen in ons lijf doen aan de hand van palmitoylethanolamide en het concept ALIA-mides: lichaamseigen stoffen die lokaal in ons lichaam cellen en weefsels beschermen tegen schade.

1

2

3

4

5

6

7

Levi-Montalcini verrichtte haar onderzoek begin van de jaren 90 naar de waarde van pure palmitoylethanolamide bij ontstekingen en chronische pijnen. Deze pure palmitoylethanolamide die ze testte, bevatte niets anders dat die natuurlijke stof. In het Nederlandse preparaat en supplement PeaPure zit precies hetzelfde als dat Montalcini onderzocht: pure palmitoylethanolamide.

Copyright.svgCopyright on all artist impressions by the Chronic Pain Coalition, JMKHLOGO

3 responses

  1. Ik ben enthousiast geworden voor deze natuurlijke neuropathische pijnstiller.
    Zou dit het antwoord zijn zodat mijn chronische pijn tot het verleden gaat behoren?
    Het is zeker de moeite waard om dit middel te gebruiken, zoals ik nu doe.

    1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

      Beste Gerda, met jou zijn vele anderen ook enthousiast. Velen hebben baat bij PEA maar helaas, zoals bij elke pijnstiller, niet iedereen. Er zal dus altijd behoefte blijven bestaan aan nieuwe natuurlijke pijnstillers. Het zou voor lezers boeiend zijn om je ervaringen hier te delen. Enkele dagen geleden was er een patient met ernstige beklemmings zenuwpijnen na 2 operaties in de polsen; geen enkele pijnstiller gaf goed effect. Na lange tijd heeft deze patient weer veel minder pijn. Tijdens kerst vergat ze te bestellen en na 3 dagen flakkerde de pijn weer op. Meteen na opnieuw starten nam de pijn weer af. Ze gaf zelf aan dat dit voor haar het ultieme bewijs van werkzaamheid was. Helaas is de medische stand nog niet zo ver om dat ook zo te zien…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: