PeaPure vangt een PEA-houdend product of een PEA-houdend product op: een patienten ervaring

een PEA-houdend product en uiteindelijk PeaPure bij erge zenuwpijnen

Ondat er sinds 2012 een nieuwe formulering van palmitoylethanolamide (PEA) beschikbaar is, en er veel vragen komen over deze nieuwe formulering hier een antwoord uit de praktijk, uit de mond van een patient.

Na twee weken op PeaPure meldde de patient al: “Ik gebruik het middel PeaPure nu 2 weken en het werkt uitstekend.”

Deze positieve tendens heeft zich verder doorgezet. Omdat PeaPure zuiver PEA bevat en geen storende farmaceutische bijmengingen bevat, is dit middel voor patienten die snel last van bijwerkingen zoals diarree en maagklachten hebben, vermoedelijk ook beter geschikt dan de andere PEA middelen (een PEA-houdend product en een PEA-houdend product).

Nu het hele verhaal van de patiente na 3 weken op PeaPure, overgenomen van de website www.neuropathie.nu

“Mijn klachten dateren al van 2003. Ik kreeg toen opeens een helse pijn in mijn rechteronderbeen en voet. Ik ben toen uitgebreid onderzocht door een neuroloog. Deze constateerde een zenuwontsteking maar de oorzaak werd niet gevonden.

Na 3 maanden werd de pijn enigszins draagbaar maar mijn voet brandde de hele dag en een lichte aanraking van de huid van mijn voet en onderbeen was pijnlijk evenals een licht briesje en warmte. Vooral slapen was een groot probleem. Ik kon de lakens niet op mijn voet hebben en de warmte van het dekbed was ook lastig. Ik kon eigenlijk maar beperkt functioneren, want ik kon niet lang staan, niet tillen en niet lang zitten.

Jarenlang heb ik allerlei onderzoeken gehad bij neurologen en orthopedisch chirurgen. Verschillende MRI’s tot zelfs een staande MRI in Aberdeen. De oorzaak van mijn kwaal bleef onvindbaar.
Ook ben ik behandeld door fysiotherapeuten, osteopaten, manueel therapeuten, chiropractoren en probeerde ik acupunctuur. Niets hielp. Ik kreeg allerlei medicijnen, die niet werkten. De pijnstiller Naproxen hielp wel een beetje, maar heeft veel bijwerkingen. Enige verlichting kreeg ik door een wekelijkse triggerpointtherapie in 2005. Nog steeds blijft deze behandeling belangrijk.

De pijn is in de loop van de tijd iets minder geworden maar was zonder pijnstillers nog steeds niet te doen.

Vorig jaar ben ik bij het instituut voor neuropathische pijn in Soest terechtgekomen. Ik ben begonnen met een PEA-houdend product en Amitriptyline-zalf . Dat werkte niet voldoende. Daarna kreeg ik een PEA-houdend product en een PEA-houdend product. Dat werkte beter. Daarna alleen een PEA-houdend product.

Ik gebruik dus nu al een jaar 2 x daags een PEA-houdend product en voor het slapen gaan Amitriptyline zalf op mijn voet en een sokje aan. Op deze manier is het heel goed te doen.

Het is niet zo dat de kwaal verdwenen is. Ik moet me nog steeds aan een aantal leefregels houden, maar de pijn is echt minder en ik heb geen pijnstillers meer nodig.

Toen ik een paar weken geleden hoorde dat een PEA-houdend product niet meer geleverd kon worden schrok ik dan ook erg. Ik kreeg het advies om over te stappen op Pea Pure. Dit gebruik ik nu 3 weken en het werkt gelukkig ook prima.”

PeaPure doseringen

PeaPure kan goed gebruikt worden bij patienten die een PEA-houdend product of een PEA-houdend product gewend waren. Gebruik wel ten minste 1200 mg per dag en vergeet niet dat in de capsules PeaPure 400 mg PEA zit en in de tabletten een PEA-houdend product 300 mg of 600 mg en in een PEA-houdend product wederom 400 mg PEA.

PeaPure, een PEA-houdend product and een PEA-houdend product

PeaPure is a product containing the highest pure concentration of PEA in each dose-unit (capsule), without any chemical or pharmaceutical excipients compared to een PEA-houdend product and een PEA-houdend product. Both PeaPure, een PEA-houdend product as well as een PEA-houdend product are products containing finely milled PEA, micronized PEA. PeaPure, een PEA-houdend product and een PEA-houdend product are both GMP produced products; een PEA-houdend product is produced in Italy and PeaPure in the Netherlands.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: