Eigenschappen PeaPure (supplement met palmitoylethanolamide)

Per 2012 is in Nederland het supplement palmitoylethanolamide (PEA) beschikbaar in een nieuwe formulering. Het was al sinds jaren beschikbaar als een PEA-houdend product. Naast het Italiaanse bedrijf en het Spaanse bedrijf Angelini is er nu een derde bedrijf dat het natuurlijke pijnstillende middel voor de patient op de markt brengt. Die productie vindt volgens GMP criteria plaats in Nederland.

De nieuwe merknaam van palmitoylethanolamide is PeaPure en de producent is JP Russell Science, die het voor Nederland distrubueert.

PeaPure is beschikbaar in doosjes van 30 capsules. In elke capsule zit zuiver en alleen palmitoylethanolamide als heel fijn verdeeld poeder. Er zitten in tegenstelling tot een PEA-houdend product geen vulstoffen of farmaceutische hulpstoffen in, noch smaakstoffen. Elke capsule bevat 400 mg palmitoylethanolamide.

JP Russell Science heeft bewust gekozen voor een zuiver product, vermoedelijk omdat vetachtige stoffen zoals palmitoylethanolamide het best in het lichaam opgenomen worden als er geen farmaceutische vulmiddelen in zitten, zoals magnesiumstearaat, dat wel in een PEA-houdend product zit.

Ook heeft dit nieuwe middel geen toegevoegde zoetstof, zoals wel in een PEA-houdend product poeder voor onder de tong zit. Het voordeel is dat het fijne poeder makkelijk onder de tong geschud kan worden (na het uit de capsule te halen, en dan bijvoorbeeld op een lepel te strooien en dan hup onder de tong), en dat het geen slijm produceert in de mond. Dat gebeurt wel door het aangezoete waardoor een mond vol slijm ontstaat en het spul moeilijk in de mond te houden is. De slikreflex neemt het dan over en hup dan is het ingeslikt. De essentie is nu juist om het palmitoylethanolamide zo lang mogelijk in de mond te houden tot het helemaal wegsmelt. Dat kan met PeaPure goed geschieden.

Aanbevolen wordt om de eerste 10 dagen van de behandeling PeaPure in de mond te schudden, of onder de tong en daar het te laten smelten. Dit geeft een snelle oplading van het lichaam met deze lichaamseigen pijnstiller en ontstekingsremmer.

De producent heeft ons laten weten dat de prijs van dit middel ongeveer 20% lager zal worden dan dat een PEA-houdend product geprijsd is, door een starters pakket voor 2 maanden met daarin 6 doosjes aan te bieden voor de prijs van 5 doosjes (125 Euro).

PeaPure lijkt een aanwinst voor de patient en kan inmiddels in heel Europa geleverd worden.

De structuurformule van dit middel wordt weleens met smilies afgebeeld als:

Smiles: O=C(NCCO)CCCCCCCCCCCCCCC

Het kent ook zeer veel synoniemen, zoals N- Hydroxyethylpalmitamide, Loramine P 256, Monoethanolamine palmitic acid amide, N-(2Hydroxyethyl)hexadecanamide, N-(2-Hydroxyethyl)palmitamide, NSC 23320, Palmidrol, Palmidrolum, Palmitamide MEA, Palmitic acid monoethanolamide en Palmitinsaeure-beta-hydroxyethylamid.

Wij houden het hier maar op PEA. Elders op deze website veel wetenschap rond deze natuurlijke pijnstiller.

3 responses

 1. I am trying to order peapure but I cannot get your site to work.
  I have been taking it for ± 1 month and would like to continue.
  Thank you, Karen Harvey

  1. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   look at http://www.rs4supplements.com it is not our site, we are not the sellers, just the researchers

  2. palmitoylethanolamide4pain | Reply

   order it not via our site but via the producer’s http://www.rs4supplements.com we are only scientists and doctors interested in spreading the knowledge of PEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: