Palmitoylethanolamide wint het van farmaceutische middelen: Wereld congres Pijn 2012

Op het 14de wereldcongres over pijn in Milaan de laatste dagen van augustus 2012 een zeer boeiend plenair betoog van professor Di Marzo, wereldberoemd farmacoloog op het gebied van pijn. Er waren duizenden toehoorders, waaronder vooral arts-pijnspecialisten.

Hij presenteerde nieuwe gegevens, waaruit blijkt dat de pijnstillers die de farmaceutische industrie de laatste jaren ontwikkeld heeft, minder aantrekkelijk zijn dan de natuurlijke pijnstiller palmitoylethanolamide.

Vincenzo Di Marzo besprak gegevens waaruit blijkt dat de pijnstillende nieuwe farmaceutische middelen die het enzym met de naam FAAH remmen, te aspecifiek zijn en door die remming niet alleen het gewenste effect hebben, de toename van palmitoylethanolamide in het lichaam, maar ook de toename van pijnveroorzakende stoffen veroorzaken.

Daarom legde Di Marzo er de nadruk op dat de natuurlijke pijnstiller palmitoylethanolamide, welke als supplement voor artsen en patienten in Nederland sinds 2010 beschikbaar is, als een PEA-houdend product, een beter alternatief is dan de chemische remming van het enzym FAAH. Sinds 5 November 2012 is de stof ook beschikbaar onder de merknaam PeaPure.

Een duidelijke triomf van de natuurgeneeskunde over de farmaceutische benadering.

Het is duidelijk dus handiger gewoon een tablet met palmitoylethanolamide te geven dan ingewikkeld een enzym in ons lijf te gaan remmen. Dat laatste is typerend voor de farma benadering en steeds weer blijken die enzymen van alles in ons lijf te remmen en dus bijwerkingen te hebben. Dat zien we immers ook bij bijvoorbeeld statines, die dan als bijwerkingen vermoeidheid, spierkrampen etc veroorzaken, omdat het door deze middelen geremde enzym bredere biologische werkingen heeft.

Puur Natuur zoals PEA blijft dan beter…

Hierachter het fragment van professor Di Marzo uit het wereldcongres voor pijn 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: