Artrose pijn behandelen met natuurlijke pijnstillers zoals PeaPure

PeaPure (palmitoylethanolamide): een natuurlijke pijnstiller

Artrose komt veel voor, in de rug, de nek, de knie, de pols, de voet, de grote teen en ook im het kaakgewricht. PEA is een pijnstiller en ontstekingsremmer die bij verschillende artrose vormen getest is, zowel bij artrose van een klein gewricht, zoals het kaakgericht, als bij grotere gewrichten, zoals de wervels in de rug. Het is een boeiend alternatief voor de huidige pijnstillers die allemaal vervelende bijwerkingen hebben. Eerst nog wat over artrose.

Zie voor uitleg over 4 natuurlijke pijnstillers onder de link.

Artrose: een en ander

geen artrose pijnen

geen artrose pijnen

Artrose kan eigenlijk worden gezien als een normaal proces van de gewrichten bij het ouder worden. Door de toenemende leeftijd, door belasting met het eigen lichaamsgewicht en door vooral plotselinge bewegingen, neemt de opbouw van het kraakbeen af, en de afbraak toe. Dit heeft tot gevolg dat de gewrichten minder kraakbeen hebben en er gaat pijn bij beweging ontstaan. Oorzakelijke behandelingen, die de oorzaak wegnemen bestaan helaas niet. Blijven bewegen is erg belangrijk en pijnstillers kunnen helpen de last te verlichten.

Artrose, pijn en natuurlijke pijnstillers

Chronische pijn behandelen zonder de storende bijwerkingen van pijnstillers zoals brufen, pregabaline en amitriptyline. Zonder maagbloedingen dus, en zonder sufheid, zonder dat zombie-gevoel waar veel patienten over klagen. Dat is een van de voordelen van de behandeling met PEA, een bijzonder pijnstillende en lichaamseigen stof met de moeilijke naam palmitoylethanolamide, afgekort tot PEA, of met de handelsnaam in Nederland PeaPure. Deze stof activeert het eigen natuurlijke afweersysteem tegen pijn, en dat is uitzonderlijk. Lees hier hoe PeaPure te gebruiken bij artrose pijn.

Hier een korte analyse van deze uitzonderlijke stof.

Een nieuwe, natuurlijke pijnstiller bij artrose

Het was de hoogste tijd dat er een nieuwe pijnstiller op de markt kwam, zeker sinds door de reumatoloog Harald Vonkeman van het Medisch Spectrum Twente in zijn proefschrift aangetoond werd dat jaarlijks 5.100 mensen door de gangbare pijnstillers een ernstige maagbloeding krijgen en dat meer dan 500 daarvan overlijdt. Met een PEA-houdend product hebben we eindelijk een pijnstiller van een nieuwe generatie bij de hand, met uiterst milde bijwerkingen, en ook bejaarden kunnen dit middel zonder problemen innemen. Zonder angst voor bijwerkingen of interacties.

PEA vergeleken met ibuprofen

Artrose van de kaakgewrichten, krakende kaken en veel pijn. Dat heet het syndroom van Costen of temperomandibulaire dysfunctie (TMD).

In een Italiaans onderzoek door tandartsen aan de universiteit van Bologna (Department of Orthodontics, School of Dentistry, University of Bologna) werden in een gerandomiseerde studie twee groepen patienten behandeld, die behoorlijk veel last hadden van pijn en moeite hadden de mond open te doen door het syndroom van Costen. De ene helft werd behandeld met een klassieke pijnstiller, een NSAID, namelijk met ibuprofen 600 mg drie maal daags. De andere helft kreeg een behandeling met in totaal 900 mg palmitoylethanolamide, een lichaamseigen pijnstillende stof met geen noemenswaardige bijwerkingen of interacties.

De resultaten waren indrukwekkend. De behandeling met PEA gaf niet alleen significant minder pijn, al na 2 weken, maar ook de functie van de kaak bij het openen van de mond was beter dan bij de behandeling met ibuprofen. [1]

Pijnstillende stoffen zoals brufen en ibuprofen (NSAIDs) worden veel gegeven bij de behandeling van het TMD. Maar hier moet gezegd worden dat bij dit pijnsyndroom eigenlijk geen enkele pijnstiller zoals ibuprofen bewezen effectief is! [2] PEA is dus inderdaad een doorbraak.

PEA is in Nederland te verkrijgen onder de merknaam PeaPure. PeaPure bevat het hoogste gehalte aan het natuurlijke middel palmitoylethanolamide, en wordt sinds 2012 in Nederland geproduceerd. Het bevat geen chemische toevoegingen die we kennen van een PEA-houdend product en een PEA-houdend product.

PEA amount per serving PeaPure, een PEA-houdend product

4 responses

 1. Toevoeging aan artrosepijn behandelen met Normast. Hier wordt duidelijk dat Normast bi kleine gewrichten die door artrose pijnlijk zijn, een zinvolle behandeling kan zijn. Elders op deze blog over de waarde van Normast staan gegevens waarom Normast ook bij chronische rugpijn zinvol is. Dat is naar aanleiding van een groot onderzoek bij meer dan 600 patienten met chronische rugpijn en beenpijn samenhangend met een hernia, ook daar was 600 mg Normast twee maal daags voldoende om de pijn duidelijk te verminderen.

 2. Ik ben 115 kilo en dus te zwaar, en 54 jaar en dus artrose aan de knie en de heupen en de voeten en ik had veel pijn bij lopen. Nu 2 maanden Normast en de pijn is echt veel minder. Ook een goede om nu wat minder te eten en verder weer eens onder de 100 kg komen. Mooi spul zeg. Goed dat ik de tip van mijn orthomoleculair arts kreeg!

 3. Patient en arts liet ons weten:

  Ik behandelde mijn hond en mijzelve:

  1. hond van bijna 14 jaar;

  was 1/2 jaar oud, onder auto gelopen, rechter voorpoot gebroken, waardoor lengte veschil; tussen linker en rechter voorpoot, heeft dit goed kunnen compenseren, in de laatste 1 1/2 jaar lukt dit steeds moeilijker, waardoor overbelasting nekwervels en linker voorpoot, te zien aan forse bursitis;

  krachtsverlies in achterpoten(kan niet meer op verhogingen springen, hetgeen voorheen wel lukte, mogelijk mede door het moeilijker coördineren van voor- en achterpoten. (Ging voordien automatisch, nu lijkt hij er soms over na te moeten denken hoe het ook weer moet en lukt het (dus) niet meer);

  Hij kreeg van de dierenarts pijnstillers. Reageerde daar goed op. Moest onlangs onder “roesje” restant van een afgebroken, gezond, gebitselement laten verwijderen. Veel bloedverlies, waarschijnlijk vooral t.g.v. gebruik pijnstillers. We hebben hem daarna Normast gegeven(i.o.v. met “ergoma”) gecombineerd met halve dosering pijnstillers(m.n. tijdens gebruik van het granulaat).

  Hij gebruikt nu alleen 2 x daags 1/2 tablet van 300mg.

  Hetgeen mijn vrouw en mijzelf in ieder geval opvalt is dat hij rustiger slaapt dan tijdens het gebruik van de pijnstillers.

  Zelf gebruik ik Normast m.n. vanwege brandende voetzolen en pijnlijke voeten (reeds zeer lang).

  Uitwendige “ondersteuning” brengt verlichting. Bij gebruik van Normast aanzienlijke verbetering, m.n. wordt ‘s nachts niet meer wakker van pijn in mijn voeten.

  Hoofdpijn, ongemerkt op de achtergrond, aanwezig(merk je pas als het weg is), door ernstige val(?) verergert is nagenoeg verdwenen evenals wat andere van zulk soort “ngemerkte ” symptomen.

  Een kennis met langdurige pijn t.g.v. gebroken bovenarm lijkt goed te reageren op Normast. Na gebruik van granulaat 2 x daags 600mg gedurende 10 dagen, daarma 10 dagen 2 x daags 1 tablet van 600mg waarneembaar minder pijn en wil de huisarts voorstellen te stoppen met de fentanylpleister, die in principe toch al niet aan de verwachting voldeed daar zij anders niet aan de Normast was begonnen.

 4. Ik had al jaren pijn aan de handen door artrose, ook ook pijnlijke voeten en ging naar een natuurarts. Die gaf PEA en zowel mij handen als voeten zijn nu stukken beter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: