Een PEA-houdend product zinvol voor allerlei vormen van chronische pijnen

een PEA-houdend product zinvol voor allerlei vormen van chronische pijnen

Het was de hoogste tijd dat er een nieuwe pijnstiller beschikbaar kwam voor patienten met ernstige neuropathische pijnen. Zeker sinds door de reumatoloog Harald Vonkeman van het Medisch Spectrum Twente in zijn proefschrift aangetoond werd dat jaarlijks 5.100 mensen door de gangbare pijnstillers een ernstige maagbloeding krijgen en dat meer dan 500 daarvan overlijdt.

Met de natuurlijke pijnstiller een PEA-houdend product hebben we eindelijk een pijnstiller van een nieuwe generatie bij de hand, met uiterst milde bijwerkingen, en ook bejaarden kunnen dit middel zonder problemen innemen. Zonder angst voor bijwerkingen of interacties. Dat is naar onze mening heel goed nieuws.

een PEA-houdend product vergeleken met ibuprofen

Artrose van de kaakgewrichten, krakende kaken en veel pijn. Dat heet het syndroom van Costen of temperomandibulaire dysfunctie (TMD).

In een Italiaans onderzoek door tandartsen aan de universiteit van Bologna (Department of Orthodontics, School of Dentistry, University of Bologna) werden in een gerandomiseerde studie twee groepen patienten behandeld, die behoorlijk veel last hadden van pijn en moeite hadden de mond open te doen door het syndroom van Costen. De ene helft werd behandeld met een klassieke pijnstiller, een NSAID, namelijk met ibuprofen 600 mg drie maal daags. De andere helft kreeg een behandeling met in totaal 900 mg palmitoylethanolamide (een PEA-houdend product 300 en 600 mg), een lichaamseigen pijnstillende stof met geen noemenswaardige bijwerkingen of interacties.

De resultaten waren indrukwekkend. De behandeling met een PEA-houdend product gaf niet alleen significant minder pijn, al na 2 weken, maar ook de functie van de kaak bij het openen van de mond was beter dan bij de behandeling met ibuprofen. [1]

Pijnstillende stoffen zoals brufen en ibuprofen (NSAIDs) worden veel gegeven bij de behandeling van het TMD. Maar hier moet gezegd worden dat bij dit pijnsyndroom eigenlijk geen enkele pijnstiller zoals ibuprofen bewezen effectief is! [2] een PEA-houdend product is dus inderdaad een doorbraak.

een PEA-houdend product bij pijn door het carpale tunnelsyndroom, herniapijn en pijn bij diabetes

een PEA-houdend product is inmiddels bij uiteenlopende chronische stoornissen en pijnsyndromen getest, en blijkt steeds weer een veilige en zinvolle pijnstiller en behandeling te zijn. [3][4][5][6][7][8]

een PEA-houdend product: door Nobelprijswinnaar aangegeven

De lichaamseigen stof palmitoylethanolamide is ongeveer 20 jaar geleden reeds genoemd als bijzonder middel tegen ernstige neuropathische pijnen. Dat was door de Italiaanse hoogleraar professor Rita Levi-Montalcini (Turijn, Italie, 1909), een Nobelprijswinnares, die inmiddels boven de 100 is en nog steeds buitengewoon helder van geest…

Vele honderden wetenschappelijke studies zijn gedaan met deze stof door allerlei biologen, fysiologen en artsen. Op de website http://www.neuropathie.nu is voor artsen veel informatie over een PEA-houdend product te vinden.

In Italie heeft een organisatie, de aanwijzingen van Professor Levi-Montalcini opgevolgd, en ze hebben palmitoylethanolamide in een bijzonder poeder en pil verpakt, zodat het nu aan patiënten gegeven kan worden met ernstige pijnen, pijnen waar geen andere stoffen tegenop gewassen zijn. De merknaam is nu dus een PEA-houdend product.

Duizenden patienten op een PEA-houdend product

Inmiddels zijn er vele honderdduizenden patiënten met erge pijnen met deze stof behandeld, en heel vaak met zeer behoorlijke tot indrukwekkende resultaten. Zo blijkt dat PEA pijnstillend kan werken bij pijnen na een beroerte, ernstige rugpijn, herniapijn, gordelroospijn, pijn bij afklemming van zenuwen, zoals bij het het carpale tunnelsyndroom, en pijn bij diabetes, om maar een paar lastige pijnen te noemen. De stof laat zich ook zonder problemen innemen naast andere pijnstillers, als dat nodig is, omdat er zover bekend geen interacties met andere middelen gevonden zijn.

een PEA-houdend product is in vele uiteenlopende klinische studies getest op werkzaamheid en veiligheid. [9] [10] [4][1][7][14][5] [16][17][18][19][20][21]

In onze praktijk zien we steeds vaker bijzondere positieve reacties op de behandeling met een PEA-houdend product. Dat is ook de reden dat we op dit blog er veel aandacht aan besteden. Omdat er in Nederland zo enorm veel patienten zijn met ernstige chronische pijnen, die met zo een simpel supplement goed geholpen kunnen worden.

In de maand april zijn een 12-tal hondjes met heel ernstige neuropathische pijnen behandeld met een PEA-houdend product. Dat waren Cavalier king Charles spaniels. Die hebben zenuwen in het kopje die regelmatig in de verdrukking zitten. Dan hebben de hondjes zo veel pijn dat ze alleen zielig in een hoekje zitten met dichte oogjes. Nu kwispelen en rennen ze weer. En hondjes liegen niet! De pijnstillende effecten zijn beschreven op de volgende link hieronder. Dat een PEA-houdend product net zo duidelijk pijnstillend werkt als bij mensen is nog weer eens een duidelijke aanwijzing dat dit middel een doorbraak op het gebied van pijnbehandeling vormt.

http://www.neuropathie.nu/wetenschap/hondjes-gered-door-lichaamseigen-pijnstiller-een PEA-houdend product.html

2 responses

  1. Normast ook voor pijn bij MS

    Ik ben een man van 48 jaar, sinds jaren MS en ik begon met Normast rond 10 april 2011 vooral omdat ik veel last had van brandende pijnen in handen, voeten en benen. De pijn scoorde een 7 over 10 (10 maximaal voorstelbare pijn). Daarnaast krachtsverlies in benen en algemene vermoeidheid. Ook tintelingen in handen, voeten en benen.

    Ik begon met de Normast poeders onder de tong en al binnen de eerste 10 dagen merkte ik duidelijk vermindering van de pijn en verbetering van de kracht in mijn benen. Na het overgaan op de tabletten leken die effecten minder te worden. Maar bij doorzetten van het innemen van de tabletten bleek dat toch niet het geval en de pijn is nu, na bijna 3 weken, een 3 over tien, dus echt veel minder….

    De tintelingen zijn niet verdwenen, maar de kracht in mijn benen lijkt beter geworden te zijn, ik voel me energieker. De brand is helemaal weg.

  2. Neuropathische pijn weg

    Ik gebruik – met instemming van mijn huisarts – Normast vanaf medio januari 2011 (dosis: 1×600 mg/d). De neuropatische pijn in mijn voeten is inmiddels nagenoeg weg en ik denk(voorzichtig) vast te kunnen stellen, dat ook de gevoelloosheid in mijn voeten(tenen) verbetert. Al met al reden om er nog maar even mee door te gaan. Het is nu mei 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: