PeaPure, wat je moet weten

Neuropathische pijn behandelen zonder de bijwerkingen van de bekende neuropathische pijnstillers zoals gabapentine, pregabeline en amitriptyline, Zonder sufheid, duizeligheid en dufheid dus. Dat is een van de voordelen van de behandeling met een bijzonder pijnstillende en lichaamseigen stof met de moeilijke naam…palmitoyl ethanolamide, afgekort PEA of met de handels naam een PEA-houdend product (in Italie) of PeaPure, in Nederland en elders.

PEA: door Nobelprijswinnaar aangegeven

Deze stof is ongeveer 20 jaar geleden genoemd als bijzonder middel tegen ernstige neuropathische pijnen. Dat was door de Italiaanse hoogleraar professor Rita Levi-Montalcini (Turijn, Italie, 1909), een Nobelprijswinnares, die in 2012 op 103 jarige leeftijd, maar kraakhelder overleed… Vele honderden wetenschappelijke studies zijn gedaan met deze stof door allerlei biologen, fysiologen en artsen.

In Italie en in Nederland hebben twee organisaties de aanwijzingen van Professor Levi-Montalcini opgevolgd, en ze hebben die stof, PEA, in een bijzondere pil of capusle (PeaPure) verpakt, zodat het nu aan patiënten gegeven kan worden met ernstige pijnen, pijnen waar geen andere stoffen tegen gewassen zijn.

Inmiddels zijn er meer dan een miljoen patiënten met erge pijnen met PEA behandeld, en heel vaak met heel behoorlijk tot indrukwekkende resultaten. Zo blijkt dat PEA pijnstillend werkt bij pijn na een beroerte, ernstige rug pijn, henia pijn, gordelroos pijn, pijn bij afklemming van zenuwen, zoals bij het het carpaal tunnelsyndroom, en pijn bij diabetes, om maar een paar te noemen. En ook bij patienten boven de 80 is de stof werkzaam en zijn er geen redenen om het niet in te nemen, zoals die er wel zijn bij veel andere pijnstillers, bijvoorbeeld opiaten, amitriptyline of pregabaline.

Hier een voorbeeld van een patient, die ook nog dokter is, en directeur was van een groot ziekenhuis, en zijn ernstige pijn die na de behandeling met palmitoylethanolamide duidelijk verminderde!

In Nederland is PeaPure, dat ook in NL geproduceerd in 2012 geintroduceerd als voedingssupplement. Een recept ervoor is dus niet nodig en het is gewoon via een internetwinkel verkrijgbaar.

De kosten bedragen ongeveer 25 € per verpakking van 30 400 mg capsules PeaPure. Het is dus als supplement te verkrijgen. Het nadeel daarvan is wel dat de consument het zelf betalen moet, want ziektekosten verzekeraars vergoeden PEA niet, bizar genoeg gezien de uitstekende werking.

Omdat PEA een lichaamseigen stof is, die in principe dus (vrijwel) geen bijwerkingen heeft, en het ook zo goed werkzaam is, is het voor veel patiënten veel prettiger om in te nemen dan bijvoorbeeld Lyrica en dat soort chemische middelen.

Hoe beginnen met PEA?

Met PeaPure 400 mg capsules

Neem de eerste 10 dagen de inhoud van een capsule 3 maal daags op een lepeltje en giet het onder de tong. Het poeder is smaakloos, er zit geen sorbitol in en lost makkelijk op. Het verdwijnt gewoon na minuten uit de mond, het voelt wel wat zanderig, maar dat komt omdat de producent besloten heeft alleen de zuivere PEAstof erin te doen, en geen zoetstoffen of gladmaakstoffen. Stap dan over op 3 maal daags een capsule, of twee maal daags 1-2 capsules van 400 mg. Of sla de onder de tong fase over. Je kan altijd, als na enkele weken het resultaat uitblijft, de methode van onder de tong invoegen.

PEA is zoals gezegd een lichaamseigen stof, en tot nu toe zijn er in de literatuur geen bijwerkingen van betekenis gevonden. Ook hebben we geen negatieve interacties tussen een PEA-houdend product en andere pijnstillers of medicijnen gevonden.

Hier nog een voorbeeld van een patient met diabetische neuropathie en hoe hij reageerde op de PEA.

Op de website http://www.neuropathie.nu staat veel over palmitoylethanolamide, maar voornamelijk in het Engels, omdat de stukken ook geschreven zijn voor buitenlandse artsen en patienten.

Enkele links:

http://www.neuropathie.nu/treatment/palmitoylethanolamide-for-neurpathic-pain-2.html

http://www.neuropathie.nu/letsel/pijn-bij-hernia-en-behandeling-met-palmitoylethalonamide.html

http://www.neuropathie.nu/patients-on-youtube-movies/small-fibre-neuropathy-pain-and-palmitoylethanol.html

http://www.neuropathie.nu/treatment/carpal-tunnel-syndrome-treated-with-pea.html

http://www.neuropathie.nu/wetenschap/pea-beinvloedt-de-ppar-alfa-receptor.html

 

5 responses

  1. Annette Oosterhuis | Reply

    how can i buy this ‘Normast”?

    1. bestellen via het internet op http://www.ergomax.nl

    1. In the painful bladder syndrome many mast cells can be found in the bladder muscles. Normast inhibits the negative influence of these mast cells.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: